Лопес: Работихме много здраво за турнира в Мадрид, но безопасността е най-важна

от в 17:51 на 20.03.2020
Димитър Беловски

Турнирният директор на тенис турнира в Мадрид, Фелисиано Лопес, сподели, че е много разочарован, но здравето на всички е много важно.

Само преди два дни се разбра, че целият сезон на клей се отменя. Заради това турнирът от Мастърс 1000 в Мадрид няма да се проведе. Очаква се мачове да има чак на 8-и юни, след като всички турнири са отменени до 7-и юни.

„Много сме разочаровани от отмяната на турнира, но здравето на феновете, играчите и служителите е най-важното нещо в момента,“ каза Лопес, цитиран от сайта на ATP.

„Работихме много здраво в последните месеци заедно със спонсорите, за да подготвим най-добрия възможен турнир, както всяка година, но нашия приоритет е безопасността на всички онези, които щяха да дойдат на Каха Махика през май месец. Надявам се, че ще преминем през това предизвикателство, колкото е възможно по-бързо и заедно да празнуваме 20-годишнината ни през 2021-ва,“ пожела си Лопес.

„Ситуацията без съмнение е най-тъжната, която сме преживявали през 19-е години на турнира,“ каза пък от своя страна Мануел Сантана, почетен президент на Mutua Madrid Open.

„Това са трудни времена и всичко, което можем да направим е да помолим всеки да бъде отговорен и силен, така че да можем да се надяваме, че ситуацията ще се нормализира в най-скоро време,“ завърши Сантана.

Всички билети, закупени през официалните канали на турнира могат да си поискат парите си обратно или да си запазят местата за през 2021 без да заплащат допълнително.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес: Работихме много здраво за турнира в Мадрид, но безопасността е най-важна Димитър Беловски
Теми:  
маноло сантана | тенис турнир в мадрид | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook