Лопес сломи Раонич след тайбрек в третия сет; Същото стори и Симон срещу Маю

от в 00:41 на 22.06.2019
В
Днес четвъртфиналните сблъсъци на турнира в Куинс предложиха два изключително драматични мача, които завършиха с оспорван тайбрек в третия сет. Фелисиано Лопес напомни за най-добрите си години, отстранявайки Милош Раонич след обрат и 4:6 6:4 7:6(5), а в битката на френските ветерани Жил Симон спря устрема на Никола Маю в истински маратон с оглед на факта, че мачът се изигра върху тревна настилка, след крайното 7:6(5) 5:7 7:6(3) за цели три часа и двадесет минути игра. Лопес и Симон ще могат да се изправят един срещу друг на финала в Куинс, като в предпоследната фаза на надпреварата те ще срещнат съответно Феликс Оже-Алиасим и Даниил Медведев.



Първите два сета между Лопес и Раонич се решиха от един единствен пробив, но в третия до загубени сервис геймове не се стигна, което означаваше, че решителен тайбрек ще определи съдбата на този сблъсък. В него опитът на техничния левичар надделя, като в крайна сметка Лопес пречупи по-младия си съперник след поредица от качествени излизания на мрежата.



Мачът между Симон и Маю, от друга страна, далеч не бе толкова праволинеен. Продължителните разигравания от дъното на корта преобладаваха, а подаванията на двамата съвсем не бяха толкова категорични, колкото тези в гореспоменатия двубой. Тенисистите си размениха по брейк в откриващия сет, преди да се стигне до тайбрек, където Симон от рано бе взел преимуществото. Жил все пак бе изравнен, но в крайна сметка именно той поведе в частите.



Във втория сет пробиви нямаше до 6:5, когато Маю реализира решаващ такъв, за да форсира трети сет. В него двамата пропускаха серия от значителни шансове за пробив, но при 5:5 Симон наглед реализира критичен пробив, само че последва моментален рибрейк, а с това - и нов тайбрек. В него по-младият от двамата французи бе осезаемо по-стабилен, като той набързо си изгради предимство от 6:1 точки. Маю отрази мачболите на свой сервис, но при посрещане той бе безпомощен, като след нова солидна точка Симон най-накрая изкова тази така трудна победа.

https://twitter.com/TennisTV/status/1142094082061344769?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес сломи Раонич след тайбрек в третия сет; Същото стори и Симон срещу Маю В

Коментари





Следвайте ни в Facebook