Лопез надви Бердих в мач без пробиви

от в 02:34 на 09.03.2019
В
Фелисиано Лопез постигна впечатляваща победа над Томаш Бердих в първия кръг на турнира в Индиън Уелс в мач без брейкове след 7:6(3) 7:6(2). Така испанският левичар във втората фаза на надпреварата ще срещне Карен Хачанов.

Фелисиано демонстрира изключително високо ниво на начален удар в курса на целия мач, печелейки цели 93% на точките при вкаран първи сервис, както и спасявайки всичките четири точки за пробив, пред които бе изправен. От своя страна, испанецът не успя да се добере до нито един брейкбол на сервис на Бердих, но това не попречи на Лопез да достигне до крайния успех в двубоя.

В първия тайбрек Томаш се оказа изоставащ още в началото, допускайки ранен минипробив. В тези моменти началният удар на високия чех съвсем не функционираше, както обикновено, а опитният Лопез наказваше по-меките втори сервиси на опонента си с безкомпромисни ретури.Испанецът инкасира само един минибрейк, като същевременно реализира и нови два такива на своята сметка след нова поредица от грешки на Бердих, като скоро левичарят излезе побдителят от тайбрека със 7:3 точки.

Както чехът изглеждаше надигран в първия дълъг гейм, във втория пък той бе тотално обезличен, след като за отрицателно време Фелисиано си осигури категорично предимство от 5:0 точки след няколко нелепи ънфорса от страна на Бердих.

Двамата размениха полетата при 5:1, когато последва нов минипробив в полза на испанеца. Лопез не успя да се възползва от първия си мачбол, но при втория си такъв техничният левичар си помогна с въртеливото си второ подаване, което впоследствие бе комбинирано с мощен форхенд уинър, като по този начин испанецът се класира за втория кръг в Индиън Уелс.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Лопез надви Бердих в мач без пробиви В

Коментари

Следвайте ни в Facebook