Лоренцо Музети постигна сензационна победа над Стан Вавринка в Рим!

от в 01:10 на 16.09.2020
Марк Хаджижеков
Една от най-младите надежди на италианския тенис в лицето на Лоренцо Музети успя да постигне една от изненадите на сезона! 18-годишният тенисист, преминал през квалификациите на надпреварата в Рим, се наложи с 6:0 7:6(2) над Стан Вавринка. Във втория кръг в италинската столица Музети ще се изправи срещу Кей Нишикори.

https://twitter.com/TennisTV/status/1305979018345406466?s=20

Вавринка видимо не се бе аклиматизирал достатъчно към условията в Рим, докато неговият съперник, участвал в пресявките на надпреварата, можеше да се похвали със значително по-добър тенис в началото на двубоя.

Сервисът на Стан практически отсъстваше, а от дъното на корта швейцарецът допускаше грешка след грешка, което помогна на вдъхновения младок да се поздрави с цели три пробива на сметката си, за да може в крайна сметка Лоренцо „да върже геврек” на своя именит опонент.



Впечатление правеше, че Музети често печелеше бекхенд престрелките срещу вездесъщия обратен удар на Вавринка, като италианецът изненадваше противника си с технични изпълнения и прецизни изпълнения в близост до мрежата.

https://twitter.com/atptour/status/1305976692612067328?s=20

Все пак с течение на втория сет Вавринка започна да намира ритъм в ударите си, но това не го опази от допълнителни брейкове, тъй като в началото на частта Музети проби своя противник още веднъж.

Това обаче изигра лоша шега на ентусиазирания младок, който сякаш загуби изведнъж контрол върху случващото се на корта и допусна връщане на пробива.

https://twitter.com/atptour/status/1305980454823108608?s=20

Впоследствие двамата тенисисти започнаха да се представят константно добре при изпълнение на начален удар, което означаваше, че дълъг гейм ще определи изхода на втората част.

В нея обаче опитът на Стан не му помогна, тъй като италианецът продължи да играе вдъхновяващ тенис, засипвайки съперника си с множество печеливши удари, като Музети не рядко включваше в действие и талантливия си усет при изпълнението на къси топки.

Вавринка просто не съумя да се противопостави на младия си опонент в тайбрека на втория сет и след като спечели едва две точки, полуфиналистът от 2015-та година напусна надпреварата още в първия кръг.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лоренцо Музети постигна сензационна победа над Стан Вавринка в Рим! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook