Лоренцо Музети надгради над отличното си представяне в Рим с нов престижен успех постигнат срещу Тиафо

от в 16:07 на 23.09.2020
Диана Андреева

Независимо че загуби сет, Лоренцо Музети показа устойчива психика и успя да се справи със световния номер 66 - Франсис Тиафо, на турнир от серията Чалънджър, който се провежда в момента в италианския град Форли. Музети, който през изминалата седмица изуми всички на надпреварата в Рим, достигайки до 1/8-финалната фаза, триумфира след 6:4 5:7 6:2.

В днешната си среща Музети отново демонстрира много високо ниво на игра. Италианецът беше разнообразен от дъното на корта, което му позволяваше изцяло да води разиграванията. Стабилната игра от основна линия, в комбинация с убедителен начален удар, подпомогна на представителя на домакините да се справи със своя опонент.

 

Това е първа загуба за Тиафо на клей, тъй като той не взе участие в BNL D'Italia през изминалата седмица. Въпреки неуспеха си, Франсис не показа лоша игра, като през следващите дни той ще отпътува за Франция, за да се подготви за предстоящия Ролан Гарос.

В следващия кръг младокът очаква победителя измежду бразилеца Томас Беллучи и бившия световен номер 18 - Андреа Сепи. По този начин Музети ще вземе участие в четвъртфиналите на напреварата - успех, който постига вече за трети път в своята кариера на Чаланджър ниво.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лоренцо Музети надгради над отличното си представяне в Рим с нов престижен успех постигнат срещу Тиафо Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook