Лоренцо Музети спечели титлата на Чалънджър турнир в Италия!

от в 16:30 на 26.09.2020
Диана Андреева

След доброто си представяне през миналата седмица в Рим, днес 18-годишният Лоренцо Музети спечели дебютна титла на турнир от сериите Чалънджър! Успехът на Музети дойде след победа в последователни сетове - 7:6(2) 7:6(5) над бразилеца Тиаго Монтейро. По този начин от понеделник Лоренцо ще се изкачи с близо 40 позиции в ранглистата, като той ще намери място в топ 140 на мъжкия тенис за първи път в своята кариера.

На любимата си настилка, световния номер 180 успя да покаже почти безгрешна игра по време на цялата надпревара, като по пътя към купата той се справи с Франсис Тиафо, както и с бившия номер 18 в световната ранглиста - Андреа Сепи. Макар и по-трудно, в днешния мач Музети все пак не се поддаде на напрежението и съумя да поддържа достатъчно стабилно ниво на игра, което му бе достатъчно да надделее над опонента си. 

По време на срещата, Лоренцо изцяло задваше темпото на игра. Въпреки моментните си спадове, италианецът контролираше добре ударите си, пласирайки ги дълбоко в корта, което в комбинация с отлично сервиране, му позволи след малко по-малко от два часа да сложи край на мача в своя полза.

Бразилецът от своя страна срещна много затруднения по време на собствените си подавания. Въпреки че се справяше сравнително добре на сервис, Монтейро трудно печелеше по-дългите разигравания. Непредизвиканите грешки от дъното на корта, както и слаба игра на мрежата, костваха на Тиаго победата, оставяйки го на крачка от шести триумф в кариерата му на тази серия турнири. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лоренцо Музети спечели титлата на Чалънджър турнир в Италия! Диана Андреева
Теми:  
лоренцо мусети | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook