Лоренцо Музети за турнира в Акапулко и плановете си за в бъдеще

от в 14:39 на 20.03.2021
Диана Андреева

Лоренцо Музети безспорно е един от най-обещаващите представители на следващото поколение, а уменията си на корта младият италианец демонстрира през тази седмица на Abierto Mexicano de Tennis, където тръгвайки от квалификациите, той достигна до 1/2-финалите, а по пътя отстрани поставения под номер три Диего Шварцман, както и първата ракета на страната ни Григор Димитров. 

Представянето на Музети привлече вниманието на голяма част от тенис почитателите, тъй като той е на едва 19-годишна възраст, а от понеделник заслужено ще дебютира в топ 100 на световната ранглиста. Серията му в Акапулко бе прекъсната от Стефанос Циципас, а след загубата Лоренцо даде интервю, в което сподели, че е наистина горд от себе си:

„Беше невероятна седмица за мен. Тази вечер Стефанос беше твърде добър. Бях наистина уморен от последните шест мача. Усещах го в краката и корема си и не можех да дишам. Наслаждавах се на тълпата в Мексико, а атмосферата, която хората по трибуните създават е наистина страхотна, изпълва те с енергия.

Не очаквах да достигна до полуфиналите. Беше една мечтана седмица и не мога да повярвам какво постигнах. Никога няма да забравя тази седмица. Определено ще се завърна, наистина ми допада това място - хората, плажа, морето, тенисът. “, завърши Музети.

Звездата на следващото поколение стана третият най-млад полуфиналист в историята на турнира в Акапулко, следвайки стъпките на Ксавие Малисе (1998) и Рафаел Надал (2005). Следващата спирка в програмата на Лоренцо е участие в квалификациите на Мастърс турнира в Маями, а ще пренесе ли добрата си игра от Акапулко италианецът предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лоренцо Музети за турнира в Акапулко и плановете си за в бъдеще Диана Андреева
Теми:  
акапулко | лоренцо музети | музети | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook