Лос Кабос: Иснър не даде сет на Болт; Накашима ще дебютира на 1/2-финал в Тура

от в 13:02 на 23.07.2021
Владислав Риждов

Джон Иснър, поставен под номер 2 в схемата на турнира в Лос Кабос, се класира за полуфиналите на надпреварата след рутинна победа над австралиеца Алекс Болт - 6:3 6:4.

Срещата започна равностойно, като сервиращите доминираха в по-голяма част от откриващия сет. В осмия гейм обаче високият американец пръв достигна до шанс да открадне сервиса на своя противник. Иснър поведе с 30:40 и още от първия си опит оползотвори точката за пробив, осигурявайки си по този начин правото да сервира за сета. В последвалия си сервис гейм световният номер 39 нямаше особени проблеми и се доближи само на сет от победата. Втората част също бе решена от един единствен брейк в полза на Иснър, който дойде още в самото начало. Биг Джон умело задържа аванса в резултата, помагайки си с бомбения сервис, който притежава. За победата си 208-сантиметровият гигант реализира 21 аса и нито веднъж в хода на двубоя не се изправи пред опасността да бъде пробит.

В друг мач от програмата 19-годишният Брандон Накашима отрази три мачбола срещу Джордан Томпсън и ще дебютира на 1/2-финал на АТП надпревара. Американският талант се наложи с резултат 6:3 4:6 7:6(4) в мач, който продължи близо три часа.

Двамата се движеха гейм за гейм в началните минути на мача, преди Накашима да бъде възнаграден за по-добрата си игра. Американецът се добра до пробив за 4:2, а след това измъкна труден сервис гейм, за да затвърди преднината си. Въпреки незадоволителния процент на вкарано първо подаване, световният номер 134 загуби само три точки, когато сервисът му попадаше в полето на противника. Накашима не даде никакви шансове на Томпсън да се върне обратно в битката за сета и поведе уверено в отделните части.

Вторият сет бе абсолютно равностоен, като двамата се представяха убедително на сервис. В самия край на частта обаче Томпсън се възползва от колеблива игра на своя съперник и се добра до така важния пробив, който му гарантира изравняването на общия резултат. До 3:3 в решителната част двата си бяха разменили по два брейка, а в последствие продължиха да поддържат равенството. Сервирайки при изоставане от 4:5, Накашима показа здрави нерви и отрази три мачбола, за да изравни геймовете. В тайбрека младият американец дръпна комфортно с 5:3, а до края даде само точка на Томпсън, поздравявайки се с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лос Кабос: Иснър не даде сет на Болт; Накашима ще дебютира на 1/2-финал в Тура Владислав Риждов
Теми:  
брандън накашима | джон иснър | Обзори | тенис турнир в лос кабос

Коментари





Следвайте ни в Facebook