Лош ден за българите в Хелзинки: Силите напуснаха Андреев и той се раздели с турнира

от в 16:26 на 18.11.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев демонстрира страхотен прогрес през последните месеци, достигайки до два поредни полуфинала на ниво Чаланджър и се доближи максимално до влизане в топ 200. Силните изяви на българина продължиха и през настоящата седмица, като той оцеля в решителни тайбреци срещу Джей Кларк и Матиа Белучи, отразявайки общо три мачбола във въпросните срещи. Днес обаче силите сякаш бяха напуснали нашия сънародник, който остана далеч от обичайното си равнище на игра и заслужено отстъпи на нидерландеца Йеле Селс - 3:6 4:6.

Силите бяха максимално изравнени в самото начало и всъщност Андреев се справяше по-добре на ретур и застрашаваше непрекъснато сервис геймовете на опонента си. Все пак Селс можеше да разчита на първото си подаване в решителните мигове и отрази два брейкбола, а впоследствие на свой ред получи шанс да пробие и веднага се възползва от него. По-високоранкираният играч често намираше път към мрежата и там беше почти безгрешен, което му позволи да запази преднината си и в крайна сметка да се поздрави с успеха в откриващата част.

Адриан се опита да придаде повече скорост на ударите си в началото на втория сет, само че това доведе до значително увеличаване на неговите неточности и той не след дълго се оказа догонващ с 0:2. Родният ни представител обаче вече беше надделял в две много тежки битки и продължи да вярва, че направата на обрат е съвсем възможна. Андреев започна да печели почти всяко една по-дълго разиграване и взе аванс при 4:3, след което се сдоби с два скрити сетбола, но не можа да се възползва от тях и останалите геймове до един отидоха в сметката на нидерландеца.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лош ден за българите в Хелзинки: Силите напуснаха Андреев и той се раздели с турнира Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | хелзинки

Коментари





Следвайте ни в Facebook