Лъч светлина за Бекер: Беше преместен в затвор с по-добри условия

от в 11:18 на 26.05.2022
Мирела Николова

В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият №1 бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които ще прекара в затвора.

Германецът започна излежаването на присъдата си в един от затворите, славещи се с най-лоша репутация по отношение на условията в него, а именно Уандсуърт, от който легендарният играч се оплакваше заради минималните количества храна, липсата на хигиена и дневна светлина в килията, както и непрекъснатите скандали между затворниците. 

Преди дни обаче адвокатът му потвърди пред RTL, че клиентът му е бил преместен в друг затвор - Хънтъркомб. Той се намира в близост до Оксфорд и условията в него са далеч по-добри в сравнение с предходния, като на затворниците дори е предоставена възможност да се запишат на различни курсове, които да им бъдат от помощ след изтичането на присъдата.

Преместването на Бекер в Хънтъркомб обаче също така е знак, че след края на престоя си в затвора той най-вероятно ще бъде  депортиран от Великобритания, където се бе установил през последните години. Причината за тези предположения е, че във въпросния затвор пребивават основно чуждестранни граждани, като от 2017 г. насам 185 от 197 освободени са били депортирани.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лъч светлина за Бекер: Беше преместен в затвор с по-добри условия Мирела Николова
Теми:  
борис бекер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook