Лудата събота на Руне: От финал на Чаланджър до квалификациите в Монте Карло

от в 11:09 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне с основание е считан за един от най-талантливите млади състезатели в ATP Тура и младият датчанин не крие своите амбиции да стане номер едно в света и дори да изпревари Рафаел Надал по брой титли от Ролан Гарос. Тези цели изглеждат по-скоро пожелателни, отколкото реалистични, но датчанинът определено си е постлал добра основа, бидейки един от двамата 18-годишни състезатели, които са част от топ 100.

През тази седмица тийнейджърът показва отлична форма на Чаланджър надпреварата в италианския град Санремо и след малко ще излезе в спора за трофея срещу местния представител Франческо Пасаро. Това обаче далеч няма да бъде единствения ангажимент за младока в рамките на близките часове, защото той е в схемата за квалификациите на Мастърса в Монте Карло и ще му се наложи да отпътува веднага, за да изиграе още един мач в същия ден.

Пресявките всъщност се провеждат във френското селище Рокбрюн-Кап-Мартен, което се намира на около 40 километра от Сан Ремо и Руне ще може да се придвижи дотам за около половин час с автомобил. Така скандинавецът ще излезе на корта в 12:00 часа българско време, за да се опита да спечели своята пета Чаланджър титла и впоследствие ще търси постигане на нов успех, когато в 18:00 часа българско време, му предстои да се изправи срещу Раду Албот в откриващия кръг от квалификациите в Княжеството.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Лудата събота на Руне: От финал на Чаланджър до квалификациите в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | холгер руне | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook