Лудостта на Медведев: Нетрадиционен подарък и празненство от видеоигра

от в 19:03 на 13.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев винаги е бил един от особените характери в ATP Тура и често е предизвиквал емоции на двата полюса у привържениците на играта, които също са си патили от нрава на руснака. Световният номер две често е избухвал в миналото на корта, но в последно време можем да го видим в една по-забавна светлина, като неговите гримаси на отчаяние и монолози са станали истинска негова запазена марка.

През вчерашния ден руснакът също не пропусна да покаже част от своята ексцентричност, която се се прояви в минутите след триумфа му на US Open. 25-годишният състезател се строполи на земята с изплезен език в изключително странна поза, когато реализира мачбола си и впоследствие сподели, че само легенидите биха могли да го разберат. Оказва се, че радостта му е продиктувана от определен начин за отпразнуване на гол в хитовата футболна видеоигра FIFA, където играчите реагират по същия начин при отбелязяно попадение, ако натиснеш дадена комбинация от бутони.

"Мислел съм си как да реагирам при спечелването на титла от Големия шлем. Би било прекалено скучно да не показвам никакви емоции, след като съм победил Новак, защото го правя при всички други мои победи и исках да подготвя нещо специално. Обичам да играя FIFA на конзолата си и обикновено геймърите използват този вид радост (т.нар dead fish- мъртва риба), когато водят с голяма разлика и мачът е решен.

Говорих с момчетата в съблекалнята, които са доста млади и готини, а те също харесват играта. Казаха ми как смятат действията ми за легендарни, което се отнася за цялата FIFA общност. Не беше лесно да изпълня намеренията си на твърди кортове, тъй като малко се нараних, но определено си струваше" - призна московчанинът.

Медведев също така спомена как на вчерашната дата отбелязва третата годишнина от сватбата си със своята съпруга Даша и е заявил пред нея, че ще ѝ осигури купата от надпревата като подарък по случай празника. Руснакът се пошегува, че е бил пределно мотивиран да спечели, защото в противен случай е нямало да има никакво време да измисли някакъв друг жест, с който да зарадва своята любима.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лудостта на Медведев: Нетрадиционен подарък и празненство от видеоигра Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook