Луис Енрике: Ако Рафа можеше да бъде футболист...

от в 19:03 на 24.05.2020
Диана Андреева

Луис Енрике, мениджър на испанския футболен отбор, сподели, че е голям фен на 12-кратния шампион на Ролан Гарос - Рафаел Надал, и също така разкри, че Матадора е доста умел футболист.


По време на онлайн чат 50-годишният Енрике заяви, че смята левичаря за "идеал за това какъв да бъде един спортист":


Енрике


„Истината е, че не можеш да бъдеш по-добър от Надал от гледна точка на това да знаеш как да губиш. Всички големи победители винаги са били определяни като постигат много успехи, но когато дойде поражението, виждаш лице на безсилие - което не е така при него. Невъзможно е да не обичаме Рафа Надал. "


Енрике говори и за това как чичото на Надал - Мигел, който е бил професионален футболист, веднъж предсказал за величието на племенника си, когато е бил просто дете.



"Когато бяхме в Барса заедно и той един ден ни каза: „Племенникът ми играе тенис много добре, той ще бъде шампион на Испания някой ден“. Тогава го попитах: "Какво означава това, ще бъде ли номер едно в Испания?" И той каза: „Да и не само в нашата страна“."


Енрике също каза, че е много впечатлен от футболните умения на Надал: "В тренировачен мач, който играхме в Манакор, заедно с Мигел Ангел Надал участваше и Рафа. Той вкара гол от воле, който ни разтърси и аз заключих:" Ако Рафа можеше да бъде футболист ... "



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Луис Енрике: Ако Рафа можеше да бъде футболист... Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook