Лука Пуй "обезвреди" Раонич и се класира за първи полуфинал на Голям Шлем

от в 10:09 на 23.01.2019
В
 

Лука Пуй изкова впечатляващ успех с 3:1 сета срещу канадеца Милош Раонич.Преди началото на турнира Лука записа четири загуби и нищо не предвещаваше такъв рейд в Мелбърн, но ефекта от появата в щаба му на Амели Моресмо вече е виден. Това бе първа победа на Пуй срещу Раонич, а още по-впечатлаваща подробност е, че французинът досега дори не бе вземал сет в предишните им мачове.

Мачът стартира по отличен начин за канадеца и той набързо дръпна с 3:0. Милош държеше инициативата с тежкия си форхенд, а Лука правеше твърде много неточности в началните минути.

С хода на двубоят обаче, процентите на подаването на Раонич се сгромолясаха, а съперникът започна да чете сервисите му все по-добре и вече реализираше дори уинъри директно от ретура.

Всичко това доведе до връщане на пробива в последния момент при 5:3, а в крайна сметка частта трябваше да бъде решена от тайбрек.

В дългият гейм, Лука реализира няколко решителни минаващи удара с които си подпечата първия сет.

Във втората част спада при Милош продължи, сервисът все така отсъстваше, а оттам цялата игра на високия канадец страдаше.

Пуй пък летеше по корта, правеше огромни количество завършващи удари, а късите му топки затрудняваха неимоверно, тежко подвижния му опонент.

Така се стигна до ранен брейк в полза на французина, а докрая на частта, той печелеше биз никакви проблеми сервис геймовете си и по този начин увеличи аванса си на два сета.  

В хода на третия сет отново Пуй беше по-добрия играч и стигнеше ли се до разиграване, неизменно то отиваше в неговата сметка, ала Раонич благодарение на сервиса си, успяваше да се задържа в резултата.

В крайна сметка се стигна до нов тайбрек, макар Милош да печелеше далеч по-трудно сервисите си през цялото време.

Там логиката напълно отсъстваше и канадецът взе шест поредни точки след две добре подготвени излизания на мрежата и няколко смразяващи ретура.

При първите два сетбола, Пуй оцеля, но след непредизвикана грешка от форхенд сдаде сета и така интригата се върна с пълна сила.

Четвъртата част започна с един от редките бекхенд уинъри на Раонич по правата, но това бе всичко по интересно в гейма и Пуй откри резултата в сета.

Французинът дори достигна до брейкпойнт, но волетата на Раонич не му изневериха и паритета бе възстановен.

Последваха поредица от безметежни сервис геймове за играчите, макар че Лука отново се нагаждаше по-добре на посрещане и често засрещаше сервисите на съперника си стъпил поне две крачки в корта.

Така се стигна до 5:4 за французина, когато в гейма на Раонич за оставане в мача се разрази истинска битка.

При 30:30, Пуй реализира фантастичен минаващ удар по късия диагонал и достигна до мачбол, но канадецът се спаси след елегантно стоп-воле.

Това обаче не бе краят на проблемите на Милош след като нов свръхзвуков ретур профуча край него.

В следващата точка Раонич показа здрави нерви и с форхенд уинър далеч зад основната линия отново изравни точките, ала след пореден блестящ пасингшот и грешка на Раонич от бекхенд, Лука беше в полуфиналите!    

Пуй записа първата си победа въобще в Мелбърн едва през този сезон, а 10 дни по-късно вече е в финалната четворка и ще очаква в петък да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Джокович и Нишикори.

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лука Пуй "обезвреди" Раонич и се класира за първи полуфинал на Голям Шлем В

Коментари





Следвайте ни в Facebook