Лука Пуй: Ще си направя операция на лакътя този месец

от в 14:12 на 15.07.2020
Диана Андреева

26-годишният Лука Пуй претърпя пореден неуспех, тъй като обяви, че този месец възнамерява да се подложи на операция на лакътя в Париж. Пуй изпусна турнирите във Виена и Paris Masters 2019, за да се съсредоточи върху подготвката си за началото на сезон 2020, но за съжаление, това не се случи.


Французинът имаше за цел да играе на ATP Cup, Adelaide International и Australian Open през първия месец на този сезон, но контузия му попречи да го направи. 26-годишният тенисист стартира 2020 г. малко преди турът да бъде прекъснат, тъй като в началото на март той загуби на старта в Индиън Уелс Чалънджър.


Пуй


Преди няколко дни треньорът на Пуй - Лоик Курто, заяви, че французинът ще прескочи US Open, който започва на 31 август, и вместо това ще се съсредоточи върху Ролан Гарос, стартиращ на 27 септември.


"Никога не е лесно да вземеш подобно решение, но ще си направя операция на десния лакът този месец в Париж. След нови медицински прегледи се оказа, че това е най-доброто решение, за да може най-накрая да играя без болка. Все още се надявам да се върна на корта преди края на сезона. ", обяви Пуй в своя Twitter акаунт.


https://twitter.com/la_pouille/status/1282935436541861888?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лука Пуй: Ще си направя операция на лакътя този месец Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook