Любичич: Федерер не ми е намеквал нищо за пенсиониране

от в 15:30 на 30.04.2020
Диана Андреева

Бившият №3 Иван Любичич, който е треньор на Роджър Федерер от 2016, сподели, че швейцарецът се възстановява от операция на коляното и все още не му е споменавал нищо относно отказване от тениса.


Говорейки пред Sky Sports, хърватинът казва: „Роджър се възстановява. За нас пандемията не променя много - програмата ни е същата, дори да нямаше вирус.



Все още не сме говорили за 2021 г. Времето си тече и той скоро ще навърши 40, но не ми е намеквал нищо за пенсиониране“.


Федерер се подложи на операция на коляното в края на февруари и беше планирал да пропусне всички турнири до сезона на трева, ала тенисът бе отменен поне до 13 юли поради пандемията от COVID-19.


Любичич


Любичич cмятa, че не може да cе прецени, когa турнето ще cе възобнови и кaк ще cе отрaзи пaузaтa нa игрaчите. 


„Правителствата на различните страни ще ни кажат кога ще можем да пътуваме по света отново. Вероятно тези с повече опит ще успеят по-лесно да се завърнат на корта, но в действителност не знам какво ще се случи."


Говорейки за предложението на Федерер за сливането на ATP и WTA, Любичич сподели: "Бих искал да видя една организация, която да ръководи тениса. Идеята със сигурност е добра, но дори и да я постигнем, би отнело доста време."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любичич: Федерер не ми е намеквал нищо за пенсиониране Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook