Любопитно: Мениджърската агенция на Федерер може да купи "Мастърс 1000" надпревара

от в 23:32 на 17.05.2022
Владислав Риждов

Интересна информация се появи в интернет пространството през днешния ден, според която спортната агенция Team8, чийто собственици и основатели са Роджър Федерер и Тони Годсик, е подготвила оферта, с която ще се опита да спечели търга за придобиването на мажоритарния пакет акции на "Мастърс 1000" надпреварата в Синсинати. В момента турнирът, известен още като Western & Southern Open, се притежава от Американската тенис асоциация, която държи 93.8% от акциите, но още в началото на годината стана ясно, че ръководителите са готови да се разделят със дяла си срещу деветцифрена сума. Едно от условията обаче, което настоящите собственици са поставили е, че следващите купувачи ще трябва да гарантират оставането на надпреварата в Синсинати и че тя няма да бъде премествана в друг град.

"Съветът на директорите на USTA вярва, че сега е подходящият момент за проучване на потенциални стратегически варианти и алтернативи, за да се оптимизира дългосрочният растеж на турнира и да се изведе на следващото ниво", се казва в изявление на USTA, публикувано от американския сайт Tennis.com.

Kъм момента пък нито Федерер, нито който и да е друг член на агенцията са коментирали нещо по въпроса. Маестрото, който е и рекордните седем пъти шампион в Синсинати, създаде Team8 през 2013 заедно със своя агент Тони Годсик. Именно агенцията беше виновна за създаването на демонстративната надпревара Laver Cup, на която се очаква Маестрото да направи своето завръщане на корта, а освен това това станаха основен инвеститор в системата Universal Tennis и са  стратегически инвеститор и партньор на On Running. Въпреки че все още никой не се е изказал по темата, е възможно при евентуално придобиване на правата за Мастърс турнира от страна на Team8, да се стигне до конфликт на интереси, тъй като Маестрото е все още действащ играч.

Една от легендите на тениса обаче, Анди Родик, се обяви напълно против тези твърдения. Бившият номер 1 изрази оптимизъм за евентуалното придобиване на турнира от страна на Федерер и неговия еккип: "В света на тениса, където конфликтът на интереси не познава никакви граници, Роджър може да направи това. Той винаги е бил страхотен посланик на тениса и създаде невероятни отношения с феновете в град Синсинати. Със сигурност всеки един от нас иска надпреварата да остане в семейството на тениса и то под ръководството на някой, който всъщност познава и обича нашия спорт" - сподели Родик.

Източник: UbiTennis


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Любопитно: Мениджърската агенция на Федерер може да купи "Мастърс 1000" надпревара Владислав Риждов
Теми:  
team8 | любопитно | мастърс 1000 | роджър федерер | тенис турнир в синсинати | тони годсик

Коментари





Следвайте ни в Facebook