Обратно на победния път: Медведев заличи загубата от Джокович с перфектен дебют на Уимбълдън

от в 17:01 на 01.07.2024
Георги Димитров

Поставеният под номер 5 в схемата на Уимбълдън, Данил Медведев започна участието си с категорична победа с 3-0 над намиращия се на 88 позиция в ранглистата Александър Ковачевич, който преди около месец загуби със същия резултат от Григор Димитров на старта на Ролан Гарос.

Руснакът се нуждаеше от само час и петдесет минути, за да спечели с 6:3 6:4 6:2. Бившият водач в световната ранглиста бе безупречен на сервис, като не позволи на съперника си да го пробие нито веднъж и така заличи досегашните си недотам добри представяния на трева, след като отпадна в Хале от Жижен Жнаг, а онзи ден беше надигран от Новак Джокович в демонстративен двубой.

Медведев започна убедително мача и спечели първия си сервис гейм, а след няколко добри ретура успя да си спечели точка за пробив. Ковачевич очевидно беше респектиран от своя опонент и не се беше отпуснал достатъчно, а това му изигра лоша шега и той допусна да бъде пробит в самото начало. Световният номер 5 изглеждаше много концентриран на сервис и не даваше никакви шансове на по-ниско ранкирания си съперник, който обаче също преодоля началното притеснение и започна да разнообразява играта си с къси топки и излизания към мрежата.

Идеите на Ковачевич се увенчаваха с успех, защото той не само взимаше подаванията си комфортно, а при резултат 3-5, когато Медведев сервираше за първия сет, американеца съумя да стигне до три поредни точки за връщане на единствения пробив, който разделяше двамата състезатели. Медведев изглежда въобще не се впечатли от отворилото се 0-40 и след серия от добри сервиси спечели 5 поредни точки, затваряйки първия сет с резултат 6:3.

Ковачевич определено изглеждаше разочарован от изпуснатите възможности, но бързо осъзна, че това е мач, в който няма какво да губи и започна да играе все по-освободено. Вторият сет вървеше равностойно, като и двамата тенисисти взимаха подаванията си без проблем. При 3-3 гейма американеца водеше 30-0 и изглеждаше, че отново няма да има затруднения, но точно тогава световния номер 5 показа, че притежава един от най-добрите ретури и след няколко непредизвикани грешки от ракетата на Ковачевич се стигна до пробив, който бе напълно достатъчен и руснакът спечели втория сет с 6:4.

Първият гейм на третия сет се оказа ключов. Американецът, който започваше да губи всякакви надежди, редуваше непредизвикани грешки с хубави сервиси и успешни разигравания. В крайна сметка Медведев успя да пробие от третата възможност и пречупи напълно своя опонент. След спечелен гейм на 0, Медведев проби още веднъж и така след около 15 минути игра в третия сет резултата беше 4:0 в полза на миналогодишния 1/2-финалист, който много скоро се поздрави с победата и във втори кръг ще срещне победителя от двойката Мюлер-Гастон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Медведев заличи загубата от Джокович с перфектен дебют на Уимбълдън Георги Димитров
Теми:  
atp | данил медведев | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook