Мач като за филм: Хачанов сломи Корда в пети сет с 13 пробива

от в 18:50 на 05.07.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда остана на крачка от мечтания подарък за своя 21-ви рожден ден, а именно класиране на 1/4-финал в Лондон. Празнуващият днес своя празник Себи отстъпи на Карен Хачанов в един маратонски мач, продължил почти четири часа. Срещата се разви в пет сета, а за да постигне успех Хачанов се наложи с 3:6 6:4 6:3 5:7 10:8.

С победата си днес Хачанов донесе първата победа на страната си за деня, тъй като неговият сънародник Андрей Рубльов отстъпи в друг много качествен двубой в All England Club по-рано. Карен си осигури сблъсък с канадеца Денис Шаповалов, а за да намери място сред последните четирима, той трябва да запише първи успех в кариерата си над този си опонент.

Мачът започна отлично за Корда, който използваше безотказно всяко едно от оръжията си. За сметка на това Хачанов бе много по-колеблив. Руснакът инкасира ранен пробив, който така и не успя да навакса, отстъпвайки първия сет на сметката на противника си. След почивката ударите на Карен се стабилизираха, а в това число и началният му удар. Хачанов пое инициативата в срещата поради пасивната игра на своя противник, а това му позволи не само да възвърне паритетата в отделните части, но и да излезе напред с 2:1.

Всичко сякаш изглеждаше загубено за рожденика Корда. Той бе оставил на страна силната си мотивация, която го водеше през първия сет, а именно бавното темпо в разиграванията позволяваше на Хачанов да печели безпроблемно точка след точка. Повратен момент обаче бе един слабо изигран гейм от страна на Карен. Тогава Себи реализира късен брейк, с което вкара мача в пети решаващ сет. 

Увереността на Корда се завърна, а с нея й доминацията му. Сервисът обаче и на двамата тенисисти спря да бъде толкова ефективен, с което дойде и началото на истинското зрелище в срещата. Последваха не един или два, ами цели 12 брейка, изпълнени с напрегнати моменти, непредизвикани грешки и дори нервни избухвания от строна и на двамата състезатели.

Опитът обаче оказа влияние върху изхода на срещата, защото несигурност в отигрванията на Себи доведоха до нов пробив за 9:8. Макар че почитателите на Корда смятаха, че той за пореден път ще успее да възвърне паритетата в геймовете, силите му вече не достигаха. Изтощен от продължителния мач Корда този път не успя да окаже нужната съпротива и в крайна сметка отстъпи, допускайки най-неприятното възможно поражение на рождения си ден. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мач като за филм: Хачанов сломи Корда в пети сет с 13 пробива Диана Андреева
Теми:  
карен хачанов | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook