Мач за рекордите: Муте и Джустино с втория най-дълъг двубой в историята на Ролан Гарос

от в 20:07 на 28.09.2020
Анисия Стоева

Вторият най-дълъг мач в историята на Ролан Гарос, Корентен Муте срещу Лоренцо Джустино е факт, а зрелището се състоя във втория ден на надпреварата. В него италианецът надделя над един от представителите на домакините след двубой, играл се в два дни, с продължителност 6 часа и 11 минути, като беше на косъм да се превърне дори в най-продължителния.

Този двубой си гарантира място сред рекордите на Откритото първенство на Франция. Срещата между двамата се превърна във втория най-дълъг мач в историята на Ролан Гарос, след като двамата прекараха 371 минути на корта. Златният медал е за френското дерби между Фабрис Санторо и Арно Климент, провел се още в първата фаза на турнира през 2004г, който има продължителност 6 часа и 33 минути, а иначе казано- 393 минути.

Срещата започна още вчера, когато Муте демонстрира по-голяма стабилност и издръжливост от двамата, но след подновяването на срещата Джустино успя да стабилизира играта си и двубоя придоби коренно различен вид. В крайна сметка обаче, въпреки множеството инфарктни пробиви, двамата показаха желание и здрава игра до последната точка. Джустино беше далеч по-спокоен и въпреки някои по-остри реакции, в сравнение с Муте, италианеца беше много по-контролиран в реакциите си. Французинът от своя страна многократно на глас изрази недоволството си след дълги точки.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мач за рекордите: Муте и Джустино с втория най-дълъг двубой в историята на Ролан Гарос Анисия Стоева
Теми:  
корентен муте | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook