Мачове на живо
Очаквано начало 13:00ч.
Александър Зверев
Рафаел Надал
Очаквано начало 13:30ч.
Новак Джокович
Стефанос Циципас

Мач за историята: Рускиня надделя в близо петчасов трилър в Кордоба

от в 21:23 на 10.04.2021
Калоян Соколов

В последните години се разразиха множество дебати дали надпреварите от Шлема трябва да променят своя формат на провеждане при жените и да гледаме двубои в 3 от 5 сета, което да постави дамите на изравнени позиции с мъжете.

Това е тема до голяма степен заради равните наградни фондове при двата пола, които дадени тенисисти не приемат за справедливи, тъй като в мъжкия тенис понякога може да прекараш над 30 часа на корта, докато достигнеш до трофея, докато в женската схема рядко времето прекарано от шампионката на корта може да надвиши двуцифрен брой часове.

Това обаче не изглежда като разумна идея, имайки предвид случилото се на турнира от категория W25 в Кордоба през тази седмица, когато рускинята Амина Аншба надви Лаура Пигоси от Бразилия за 4 часа и 56 минути игра, което постави сблъсъка на трето място по продължителност в историята. Интересна подробност е, че Аншба за втори път влиза в топ 8 на тази класация, а пък рекордът се държи от Вики Нелсън и Джийн Харпър, които прекарват 6 часа и половина на корта по време на състезание през 1984-а година.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Мач за историята: Рускиня надделя в близо петчасов трилър в Кордоба Калоян Соколов
Теми:  
амина аншба | любопитно | рекорди

Коментари

Следвайте ни в Facebook