Мач за историята: Тийм обърна Зверев и завоюва първа титла от Шлема!

от в 03:15 на 14.09.2020
Димитър Беловски

Доминик Тийм е големият шампион на US Open след изключително зрелищен мач! Успехът на австриеца е още по-голям, тъй като той успя да обърне германеца Александър Зверев от 0:2 до 3:2 – 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(6).

По този начин Доминик Тийм става първият тенисист от 2014 година насам, който за първи път в кариерата си печели турнир от Шлема.

За Тийм това беше четвърто участие във финал на турнир от Голям Шлем, а за Зверев – първо. И двамата обаче никога до този момент не са стигали до финалния мач на US Open.

С успехът си днес австриецът вече води с 8:2 в преките двубои със Зверев.

В първият сет Тийм имаше доста сериозни проблеми на първи сервис, а Зверев се възползва перфектно от това и реализира два пробива за 1:2 и 2:5, което впоследствие се оказа напълно достатъчно, за да може германецът да спечели първия сет.

Във втория сет Зверев започна да играе още по-добре, а Тийм продължаваше да допуска много непредизвикани грешки и световния №7 отново постигна два пробива в сета – за 1:2 и 1:4. При 1:5 Тийм сервира, а Зверев достигна до три сетбола, които не успя да реализира и австриецът успя да намали до 2:5. Германецът допусна мигове на разконцентрация и Тийм върна пробива за 3:5, а след това с гейм на нула намали още повече до 4:5 и притисна световния №7 до стената. Саша обаче този път не допусна грешка и спечели сервис гейма си за 4:6, а с това и сета.

В третия сет Зверев започна ударно и проби за 1:2. Тийм обаче реализира светкавичен рибрейк и изравни за 2:2. Австрийският тенисист изигра един перфектен 10-и гейм и проби за 6:4, като по този начин вкара двубоя в четвърти сет.

Видимо Тийм подобри играта си и реализира пробив за 5:3, а след това спечели гейма си на нула и мачът влезе в пета, решителна част.

Сет №5 започна с пробив за Доминатора, но Саша веднага реализира рибрейк. Малко по-късно германецът проби за 3:5 и в следващия гейм сервираше за титлата. Тийм обаче показа невероятен характер и не позволи на Зверев да затвори мача. Световният №3 показа железни нерви и успя да пречупи опонента си, като го проби за 6:5. Германецът обаче не се предаде и реализира нов пробив за 6:6. Тийм обаче се справи страхотно и спечели трудно тайбрека и така световния №3 сбъдна най-голямата мечта в живота си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Мач за историята: Тийм обърна Зверев и завоюва първа титла от Шлема! Димитър Беловски
Теми:  
us open | александър зверев | доминик тийм | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook