Мачът на деня: Вдъхновена Свитолина предизвика шампионката, но Гоф имаше последната дума

от в 20:10 на 30.08.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между Елина Свитолина и Коко Гоф беще един от най-дългоочакваните в петия ден на US Open. Въпреки обещаващото начало за украинката, защитаващата шампионка показа силна воля и обърна мача в своя полза, за да победи с крайното 3:6 6:3 6:3 за 2 часа и 4 минути игрово време и би могла да оформи американско дерби на 1/8-финалите с Ема Наваро, която я отстрани на същата фаза от Уимбълдън.

Началото даде предпоставка за интригуващ сблъсък между две от най-популярните тенисистки през последните години. Ветеранката обаче бе тази, която стоеше по-добре на корта и резултатът бе налице - в осмия гейм 27-мата поставена реализира нулев пробив, а след това спечели и подаването си без да загуби точка, за да поведе в отделните сетове.

Втората част също започна равностойно. Действащата шампионка засили темпото си на игра и започваше да играе все по-уверено. Това затрудняваше все повече Свитолина, а подкрепата на публиката даде допълнителен стимул на световната номер 3, за да обърне играта в своя полза и тя поведе с брейк при 4:2, като оттам насетне нямаше проблеми да вкара срещата в 3-ти решителен сет.

Умората вече видимо застигна бившата шампионка от WTA финалите и в резултат на това, тя започваше да допуска множество неточности. За разлика от нея, представителката на домакините продължаваше да лети по корта и се откъсна с преднина от два пробива. 

Гоф изглеждаше готова да затвори мача в своя полза, разполагайки с три мачбола, ала точно тогава третата поставена допусна две поредни двойни грешки. Кризата в играта на действащата шампионка продължаваше и това позволи на Свитолина да се върне в борбата за победата, намалявайки изоставането си след страхотен форхенд уинър.

Свитолина обаче не успя да се възползва от възможността да затвърди брейка и да притисне съперничката си, доближавайки се само на гейм от нея, но украинката не можа да се възползва от този шанс и местната любимка се класира за 1/8 финалите и продължава да мечтае за втора поредна титла в Ню Йорк, записвайки десетата си поредна победа в турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мачът на деня: Вдъхновена Свитолина предизвика шампионката, но Гоф имаше последната дума Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | елина свитолина | коко гоф | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook