Мачът на турнира: Фис сътвори нов подвиг и стигна до финал в Токио след триумф над Руне!

от в 16:52 на 30.09.2024
Елеонора Александрова

Артур Фис е вторият и най-млад финалист в цялата история на турнира в Токио. 20-годишният тенисист победи Холгер Руне в 2-сетова епика, завършила с резултат 7:6(8) 7:6(10) за 2 часа и 25 минути игрово време, което означава, че ще видим изцяло френски финал, тъй като неговият опонент ще е сънародникът му Уго Юмбер. Първата ракета на Франция победи в 3 сета представителя на Чехия, Томаш Махач, с 6:3 3:6 6:2 за 1 час и 47 минути игрово време.

Двамата тенисисти ни предложиха високоинтензивен и изключително качествен тенис, като епичните разигравания следваха едно след друго. Младите таланти сервиха на възможно най-високо ниво през целия сет и не видяхме нито един брейкбол, което доведе до тайбрек.

Дългият гейм се превърна в истински трилър, като изглеждаше, че Фиес е реализирал своя сетбол при 6:5, но беше ощетен от съдията на линията, който грешно отсъди топката му в аут и се стигна до преиграване. Впоследствие Руне дори имаше точка за спечелването на частта, но французинът запази самообладие и в крайна сметка затвори успешно тайбрека, а нервите на датчанина не издържаха и той унищожи ракетата си.

Втората част започна по мечтан начин за по-нискоранкирания състезател, който реализира пробив още във втория гейм. Бившият номер 4 обаче показа характер и не бе готов да отстъпи лесно на противника си, отвръщайки с рибрейк.

Последваха равностойни минути и в крайна сметка се стигна до втори пореден тайбрек, където Фис  поведе с два минибрейкс и с осигури 3 поредни мачбола при 6:3.

За съжаление на Фис, то драмата тепърва започваше, защото скандинавецът се върна в битката и дори имаше общо два сетбола, ала отново последната дима беше на непоставения тенисист, който сложи точка на спор с перфектна акция в близост до мрежата!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мачът на турнира: Фис сътвори нов подвиг и стигна до финал в Токио след триумф над Руне! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook