Мачът на турнира: Сабаленка отрази 3 мачбола и изхвърли 2-кратната шампионка Свитолина в Рим

от в 04:20 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка се класира за своя втори 1/4-финал в Рим и общо 19-ти на ниво WTA 1000. Свеетовната номер две трябваше да отрази три мачбола, за да сломи съпротивата на двукратната шампионка в турнира - Елина Свитолина. Схватката между двете топ тенисистки продължи 2 часа и 22 минути, а в крайна сметка Сабаленка показа по-здрави нерви в решителния сет и се наложи с крайното 4:6 6:1 7:6(5). Така Сабаленка си подпечата място във финалната осмица на надпреварата в италианската столица, а в следващия кръг я очаква среща с шампионката на Ролан Гарос от 2017-та година - Йелена Остапенко.

Още от самото начало стана ясно, че шампионката от Аустрелиън Оупън ще има сериозни проблеми през днешния ден, като Свитолина не съумя да пробие, но отмъкна още следващото подаване на латвийката. Изведнъж последва изключително сериозна серия от 8 поредни точки в полза на беларуската тенисистка и тя изравни за 3:3, само че ветеранката отново си върна предимството в резултата и много скоро след това затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част се превърна в същинска наказателна акция на беларуската тенисистка, чиито удари неизменно пронизваха страничните линии, а 2-кратната шампионка просто нямаше какво да стори срещу силовата игра на своята съперничка и много скоро геймовете станаха 4:0 в полза на по-високоранкираната тенисистка, която дори съумя да реализира трети пореден пробив и така да вкара мача в решителен сет.

Там ранното предимство беше за Свитолина, която се откъсна напред с 2:0, но 5 от следващите 6 гейма завършиха с успех за втората поставена и тя получи възможност да затвори мача на собствен сервис, водейки с 5:4. Украинката обаче не се отказа и намери сили да обърне нещата до 6:5 в своя полза и дори имаше 2 мачбола в 12-ия гейм, само че беларуската състезателка устоя на натиска и вкара сблъсъка във финален тайбрек.

Там Сабаленка се сдоби с мини пробив още в самото начало, докато Свитолина за пореден път се опита да осъществи немислим обрат и имаше трета точка за спечелването на мача при 7:6 в нейна полза. Шампионката от Аустрелиън Оупън обаче не трепна и съумя да достигне до победата, след като взе следващите 3 разигравания и така сломи съпротивата на една от най-успешните тенисистки в италианската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мачът на турнира: Сабаленка отрази 3 мачбола и изхвърли 2-кратната шампионка Свитолина в Рим Калоян Соколов
Теми:  
wta | арина сабеленка | елина свитолина | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook