Мачът на турнира: Шелтън обърна обезумелия Медведев и доближи Света на една победа от купата!

от в 17:44 на 22.09.2024
Елеонора Александрова

Бен Шелтън победи Даниил Медведев в мача на турнира на Laver Cup. Американецът сътвори обрат срещу световния номер 5 и го надви в битка, продължила 2 часа и 4 минути, с резултат 6:7(6) 7:5 10:7. По този начин отбор "Свят" прибави нови 3 точки към актива си и увеличи преднината си спрямо представителите на Стария континент, като моментният резултат е 11:7 и евентуална победа на Франсис Тиафо над Александър Зверев би донесла купата на червените още в следващия мач.

Двамата тенисисти демонстрираха агресивен и висококачествен тенис още от самото начало. Началният удар определено бе основното оръжие за играчите на корта и те печелеха скоропостижно своите подавания.

Първата възможност за пробив дойде чак в 12-ия гейм, когато последваха серия от грешки от страна на бившия номер 1 и младият американец дори разполагаше със сетбол, но Медведев запази хладнокръвие и доведе нещата до тайбрек.

Дългият гейм ни предложи зрилищни разигравания от двете стран, в които руснакът непрекъснато се бранеше, а левичарят беше в псотоянна атака и често завършваше точките в близост до мрежата.

Първоначално представителят на Европа взе аванс от 4:2, но следващите четири точки бяха спечелени от 21-годишния тенисист, който разполагаше с нови 2 сетбола и тогава станахме свидетели на неприятни сцени, защото бившият шампион на US Open хвъли ракетата си към публиката и можеше спокойно да бъде дисквалифициран.

За щастие, Медведев не улучи никого и изглежда този инцидент му помогна да се отърси от негативната енергия и той не загуби нито точка повече в тайбрека, с което си осигури спечелването на откриващия сет.

Нивото на игра в началото на втората част определено спадна и младокът започна да допуска все повече неточности, което позволи на Медведев да бъде играчът с по-добрите показатели и изглеждаше, че е само въпрос на време да се стигне до брейк в полза на играча със син екип.

Постепенно обаче Шелтън се съвзе и започна да удря форхенд от всяка една точка, контролирайки всяко едно разиграване. Сблъсъкът на стиловете беше много зрелищен и руснакът се защитаваше с всички сили, но смелият тенис на американеца беше възнаграден в 11-ия гейм, когато той достигна до брейкбол и се възползва от сбърка смач на съперника си, за да поведе с 6:5 и впоследствие с лекота вкара мача в решителен супер тайбрек.

Там Медведев трепна първи след още един сбъркан удар над глава, но впоследствие матира съперника си с чудесна къса топка и изравни за 3:3. Оттам насетне обаче левичарят пласираше уинъри от всяка една точка на корта и заслужено стигна до 3 поредни мачбола, като много скоро след това можеше да отпразнува една от най-ценните победи в своята кариера!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мачът на турнира: Шелтън обърна обезумелия Медведев и доближи Света на една победа от купата! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup | бен шелтън | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook