Мадисън Кийс се справи с неостаряващата Кузнецова и триумфира в Синсинати

от в 22:52 на 18.08.2019
Георги Христов

Мадисън Кийс взе четвърта поредна победа срещу неостаряващата Светлана Кузнецова и триумфира на Premier турнира в Синсинати. Американката зарадва своите сънародници в Охайо след успех с 6:4, 7:6. Кийс стана първата представителка на домакините с титлата в надпреварата от 2015 година. За последно Кийс бе достигала финал на твърди кортове на US Open 2017.

В откриващия сет Кузнецова поведе с 5:3, но пропусна да затвори първата част на свой сервис и бе наказана. Кийс направи серия от четири поредни гейма за 7:5 в своя полза.

След почивката Кузнецова пак имаше аванс от 5:3, но Кийс спечели два поредни гейма на 15 за 5:5. Стигна се до тайбрек. Там Кийс беше по-убедителна и затвори финала в два сета.

От своя страна Кузнецова пропусна да стане петата рускиня с трофей в тази надпревара. 34-годишната състезателка започна седмицата като №153, след като не прави силен сезон. В хода на турнира в Синсинати Кузнецова изненада №1 Ашли Барти.

Общо в кариерата си Кийс вече има пет титли от девет финала. За титлата Кийс печели $544 500 от наградния фонд и 900 точки за ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадисън Кийс се справи с неостаряващата Кузнецова и триумфира в Синсинати Георги Христов
Теми:  
мадисън кийс | светлана кузнецова | синсинати | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook