Мадрид: Азаренка постигна знаков успех срещу полуфиналистка от Ролан Гарос!

от в 21:13 на 30.04.2022
Мартин Петков

Виктория Азаренка се представи разочароващо по време на американското турне, след като допусна ранни отпадания на надпреварите в Индиън Уелс и Маями. Белоруската състезателка се завръща в Европа през тази седмица за WTA 1000 турнира в Мадрид, където е двукратна финалистка. Бившата номер 1 изтегли къса клечка за първи кръг в лицето на Тамара Зиданшек, която достигна полуфиналите на Ролан Гарос при последното издание на надпреварата.

Двубоят премина под характерните за червената настилка продължителни разигравания, които извадиха на показ най-доброто от двете тенисистки, ала точките във важните мигове се оказа ключови за крайния развой и Азаренка стигна до победата след 3:6 6:1 6:3, дошла за 2 часа и 22 минути. В осминафиналната фаза на надпреварата в испанската столица за Вика предстои да срещне младата Аманда Анисимова.

Азаренка допусна огромен брой грешки в играта си на старта, което позволи на словенката да натрупа ранен аванс, след като реализира два пробива. Зиданшек инкасира рибрейк, но по никакъв начин не се остави на напрежението да я обземе и с умело представяне на начален удар триумфира в откриващия сет.

Втората част ни предложи множество заплетени мигове в първоначалните минути, но видимо силите на световната номер 24 се изчерпаха и тя допусна спад, предавайки подаването си. Носителката на две титли от Шлема запази вдъхновението в играта си, като продължи да поддържа висока ефективност на начален удар и удвои преднината си с нов пробив, за да изравни резултата в отделните части.

Вика стартира гръмко решителния сет, като наложената от нея доминация ѝ донесе сериозно преимущество и тя увеличи печелившата си серия на девет последователни гейма, за да поведе с 4:0. Азаренка остана спокойна до самия край, като отлично следваше тактическия си план и закономерно стигна до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Азаренка постигна знаков успех срещу полуфиналистка от Ролан Гарос! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | виктория азаренка | мадрид | тамара зиданшек

Коментари





Следвайте ни в Facebook