Мадрид: Григор стартира срещу съперник, когато разгроми наскоро или тийнейджърска сензация

от в 12:50 на 22.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров не пази особено положителни спомени от участията си на Мастърса в Мадрид, като в един момент нямаше победа за период от 4 години в испанската столица, но тази негативна серия беше спряна през миналия сезон и бившият 1/4-финалист има всички шансове да повтори поне най-доброто си постижение в испанската столица, ако продължи със страхотната си игра, която го съпътства в почти всеки един турнир от началото на сезона.

Българинът е поставен под номер 9 в тазгодишното издание на надпреварата и ще започне участието си директно от втори кръг, където би могъл да премери сили с един измежду Яник Ханфман и Якуб Меншик. Припомняме ви, че първата ни ракета надви германеца с разгромното 6:1 6:0 в третия кръг на Мастърса в Маями, но световният номер 58 се чувства най-комфортно върху клея, като през миналата година достигна до третия кръг в Мадрид, а впоследствие направи забележителен рейд до 1/4-финалите в Рим.

Меншик пък е напълно непознат съперник за Григор, но със сигурност не е "безопасна игла". 18-годишният талант през този сезон достигна до финала на ATP 250 състезанието в Доха, надигравайки състезатели от ранга на Анди Мъри, Гаел Монфис и Андрей Рубльов, като в момента се намира под номер 74 в световната класация и е един от най-бързо прогресиращите тенисисти в света.

Ако Григор продължи към третия кръг, то задачата му изглежда доста приятна, защото Адриан Манарино е първият поставен на пътя му.  Френският ветеран ненавижда клея и е загубил 5 от последните си 6 изиграни мача, а освен това Димитров е спечелил всичките си 5 досегашни срещи с шампиона от София.

Затова и изглежда далеч по-вероятно Феликс Оже-Алиасим да бъде съперник на нашия сънародник в третия кръг. Канадецът също се намира в мнго лоша серия, но е далеч по-способен играч на червени кортове спрямо Манарино и трябва да отчетем обстоятелството, че Димитров не е печелил нито сет в досегашните си 2 срещи с бившия член на топ 10.

На осминафиналите нещата стават много тежки за Григор, защото е възможно да видим сблъсък между него и Каспър Рууд, който досега е най-добрият играч от началото на клей сезона и вчера завоюва титлата в Барселона, след като преди това достигна до финала в Монте Карло и 1/2-финалите в Ещорил. Евентуален триумф над лидера по победи за сезона, би могъл да изпрати българина на 1/4-финалите срещу Яник Синер, а в тази половина са още играчи от ранга на Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Алекс Де Минор и 5-кратния шампион Рафаел Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Григор стартира срещу съперник, когато разгроми наскоро или тийнейджърска сензация Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | бгтенис | григор димитров | жребий | каспър рууд | мадрид | феликс оже-алиасим | якуб меншик | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook