Мадрид: Хуркач изигра блестящ мач и ще срещне Джокович в 1/4-финалите!

от в 16:59 на 05.05.2022
Мартин Петков

Хуберт Хуркач демонстрира значително подобрение в играта си на клей по време на надпреварата в Монте Карло, където преклони глава в четвъртфиналите срещу Григор Димитров. Полякът през миналата година записа едва една победа на червени кортове, но в момента виждаме съвсем друго лице от него върху землената настилка и оправдано приковава сериозен интерес с участието си на Мастърса в Мадрид, достигайки осминафиналите, където се изправи срещу Душан Лайович, който тръгна от квалификациите.

В хода на двубоя Хуби използваше по безупречен начин началния си удар, поради което поддържаше висока ефективност на сервис и регистрира 16 аса. Хуркач постоянно опитваше да диктува събитията на корта чрез своя форхенд и след като всичко му се получи по план, закономерно триумфира в мача след 7:5 6:3. За световния номер 14 предстои тежък тест във фазата на четвъртфиналите, където го очаква сблъсък срещу Новак Джокович, който по-рано днес спечели мача си след отказване на Анди Мъри.

Лайович стартира трудно, като неколкократно му се наложи да отразява брейкболи, но добрият начален удар си каза думата и той оцеля. Полякът изглеждаше във водещата роля на корта, но моментен спад предостави шансове за пробив пред сърбина, които бяха спасени и в идните минути Хуби разполагаше с два сетбола, но неточности в атака му попречиха да ги реализира и паритетът се запази при 5:5. Хуркач несъмнено взимаше превес в случаите на ретур и си извоюва нови сетболи в последвалия гейм, за да може след миг на разконцентрация от квалификанта да запише откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част двамата състезатели изпитаха сериозни трудности на начален удар, като бяха изправени пред шансове за брейк, но не се стигна до нещо по-голямо и равенството остана. Световният номер 14 продължи да оказва сериозен натиск върху подаването на съперника и напълно оправдано си спечели пробив, с който се доближи максимално до успех в срещата. Хуркач продължи да сервира безапелационно и необезпокояван стигна до победата в сблъсъка, като не предаде подаването си нито веднъж в хода на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Хуркач изигра блестящ мач и ще срещне Джокович в 1/4-финалите! Мартин Петков
Теми:  
atp | душан лайович | мадрид | мастърс 1000 | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook