Мадрид: Квалификантка надви Анисимова и ще спори за място на финала!

от в 18:07 на 04.05.2022
Мартин Петков

Екатерина Александрова се представя доста обещаващо от началото на клей сезона, като достигна полуфиналите в Чарлстън, но допусна поражение от Белинда Бенчич. Рускинята през тази седмица участва на първия WTA 1000 турнир на червени кортове за сезона, този в Мадрид, и достигна фазата на четвъртфиналите, след като започна от пресявките. В двубоя си за място на полуфиналите световната номер 45 срещна младата Аманда Анисимова в един от ранните мачове за днешния ден на надпреварата на Иберийския полуостров.

В хода на сблъсъка двете тенисистки често се затрудняваха с печеленето на своите подавания, като същевременно американката допускаше повече неточности. Александрова съумя с течение на времето да подобри значително началния си удар, което се оказа ключов фактор за победата ѝ в последователни сетове след 6:4 6:3. В спор за място на финала в Мадрид рускинята ще се изправи срещу Онс Жабер, която по-рано днес отстрани фаворитката за титлата Симона Халеп.

Началото на мача премина с рутинно спечелени подавания от двете състезателки, преди Анисимова да пробие в четвъртия гейм, с което предизвика продължителна размяна на брейкове, но в крайна сметка паритетът се запази при 4:4. Александрова видимо се чувстваше все по-уверена в размените от основната линия и превърна форхенда си в точконосител, като се пребори за ключов пробив и застана на сервис за спечелване на частта. Началният удар на световната номер 45 функционираше на високо ниво в тези важни моменти и с оглед на видяното до момента, тя триумфира напълно заслужено в откриващия сет.

Стартът на втората част ни донесе поредната размяна на бързи брейкове, а впечатляващите мигове не липсваха. Рускинята по подобие на първия сет дочака своята възможност и натисна в търсене на пробив, който си извоюва благодарение на неточностите при младата американка. Анисимова останала назад в резултата повика лекар на корта, като използва медицински таймаут. Проведената интервенция моментално оказа своето позитивно влияние върху представянето на 20-годишната състезателка, като тя разполагаше с четири брейкбола, но отличната защита на квалификантката ѝ помогна да запази подаването си. Скоро след това американката сервира при пасив от сет и 3:5 за оставането си в турнира, ала Александрова конструира добре атаките си и стигна до крайния успех още при начален удар на своята съперничка, за да достигне първи полуфинал от сериите ,,WTA 1000".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Квалификантка надви Анисимова и ще спори за място на финала! Мартин Петков
Теми:  
екатерина александрова

Коментари





Следвайте ни в Facebook