Мадрид: Медведев срещу отстранилия Надал и суперсблъсъка Рибакина - Сабаленка (програма)

от в 10:15 на 02.05.2024
Елеонора Александрова

Краят на турнира в Мадрид наближава и след броени дни ще разберем кои ще са новите шампиони на испанската столица. След като Карлос Алкарас отпадна от надпреварата в четвъртфиналната фаза от Андрей Рубльов и е ясно, че ще имаме нов господар на Мадрид, то мечтите за втора поредна титла у Арина Сабаленка са все още живи.

При мъжете предстои да разберем кой ще е последният полуфиналист на турнира. След като вчера Андрей Рубльов, Тейлър Фриц и Феликс Оже-Алиасим намериха място във финалната четворка, то днес ще станем свидетели на сблъсък между "почитателя" на клея Даниил Медведев и "екзекутора" на Надал Иржи Лехечка. Това ще е втори мач помежду им след като миналата година в Уимбълдън руснакът победи младия талант с в два сета и оттегляне на чеха от мача.

За огромно съжаление на почитателите на Синер, няма да видим двубой между световния номер 2 и Феликс Оже-Алиасим. Италианецът обяви в социалните мрежи, че контузията на бедрото, появила се още в срещата си срещу Павел Котов в третия кръг, става все по-силна и смята, че за самия него е най-добре да си вземе почивка.

При жените още днес ще станат ясни големите финалистки. Мадисън Кийс, която влезе в ролята на сензацията на турнира, надвивайки две представителки на топ 10 поред (Коко Гоф и Онс Жабер), ще направи своя опит да шокира и най-успешната тенисистка на клей през последните години Ига Швьонтек. Досега двете са се срещали 3 пъти, като Швьонтек води с 2 на 1 победи.

Съперничеството между Арина Сабаленка и Елена Рибакина се утвърди, като едно от най-емблематичните в женския тенис през последните години. Макар и двете да имат коренно различни характери на корта, то можем да открием доста прилики в стиловете им на игра, като те се характеризират най-вече със силния и ефективен сервис и мощни форхенди. Това ще е деветата среща помежду им, като Сабаленка е спечелила 5 от предишните 8, а Рибакина - 3.

Manolo Santana Stadium (начало: 17:00)

1. Ига Швьонтек - Мадисън Кийс 

2. Даниил Медведев - Иржи Лехечка 

3. Елена Рибакина - Арина Сабаленка 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Медведев срещу отстранилия Надал и суперсблъсъка Рибакина - Сабаленка (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка | даниил медведев | елена рибакина | ига швьонтек | Иржи Лехечка | мадисън кийс | мадрид | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook