Мадрид: Нори издържа на бомбардировката на Иснър; Гофен си уреди среща с Надал

от в 20:41 на 04.05.2022
Мартин Петков

Камерън Нори през днешния ден излезе на корта в Мадрид за двубоя си от втори кръг срещу Джон Иснър, който е трикратен четвъртфиналист от турнира. Британецът демонстрира доста добро придвижване върху землената настилка, което му помагаше да се справя с топовните форхенди на гиганта. Нори съумя да запази по-висок процент на ефективност при собствен сервис в хода на мача и закономерно се поздрави с победата след 6:4 6:7(5) 6:4. Във фазата на осминафиналите за световния номер 11 предстои сблъсък в тежка категория срещу един от фаворитите за титлата в лицето на Карлос Алкарас.

Иснър стартира ударно, като си завоюва пробив в откриващия гейм на двубоя, докато съперникът му изпитваше трудности с настройването на мерника. Постепенно британецът започна да привиква към условията на корта и наложи своята игра, базираща се на добра вариация между форхенд и бекхенд, което му позволи да реализира брейк за възстановяване на паритета, а в последвалите минути стигна и до нов пробив, с който записа дебютния сет на сметката си.

Във втората част доминацията на сервиращите бе най-видна, като единствената възможност за брейк бе пред световния номер 11, ала американецът я отрази и логично станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, но Иснър до последно остана по-уверен в отиграванията си и съумя да оползотвори първия си сетбол, за да изравни общия резултат в срещата.

Решителната част се развиваше аналогично на предходната, но наглед неочаквано в петия гейм 208-сантиметровият тенисист допусна спад, от който мигновено се възползва деветият поставен, за да пробие. Нори поел по победоносния път играеше с огромно вдъхновение в моментите на начален удар и не предостави никакви шансове на своя противник, като стигна до крайния успех в сблъсъка след 2 часа и 15 минути.

В по-късен мач от програмата за днешния ден в испанската столица на корта видяхме бившия четвъртфиналист от надпреварата Давид Гофен, който тръгна от пресявките тази година, и стигна до двубоя си с Ботик ван де Зандсхулп от втори кръг на турнира. Срещата главно се градеше около продължителни разигравания от дъното на корта, в които често победител излизаше белгиецът. Друг важен фактор от представянето на бившия представител на топ 10 беше силната му игра в моментите на ретур, поради което реализира значително повече пробиви и триумфира след 6:4 6:2. В осминафиналите на турнира Гофен го очаква сблъсък с краля на клея - Рафаел Надал, което е едно от най-големите изпитания за всеки тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Нори издържа на бомбардировката на Иснър; Гофен си уреди среща с Надал Мартин Петков
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | давид гофен | джон иснър | камерън нори | мадрид | мастърс 1000 | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook