Мадрид: Успешен старт за Шаповалов; Басилашвили надви Фонини и ще срещне Алкарас

от в 01:37 на 03.05.2022
Мартин Петков

Денис Шаповалов в един от последните мачове за днешния ден дебютира на клей през тази година, като срещна сериозни трудности в първи кръг на Мастърса в Мадрид, където е бивш полуфиналист. Канадецът имаше тежката задача да се изправи срещу ,,щастливия губещ" Уго Юмбер, когото съумя да надвие след 7:6(1) 6:3, в битка водена от началния удар на двамата състезатели и нервите им във важните моменти. В следващата фаза на надпреварата за световния номер 16 предстои да срещне Анди Мъри, който се справи със съпротивата на Доминик Тийм.

Първата част не ни предложи нищо интригуващо, след като сервиращите доминираха и не станахме свидетели дори на нито един дюс, за да се стигне до логичен тайбрек. В дългия гейм на няколко пъти нервите на французина не издържаха и той допусна лековати грешки, които не останаха безнаказани от Шаповалов, който записа откриващата част на сметката си.

Канадецът се позова на най-добрите елементи в играта си на червено и си завоюва пробив на старта на втората част, който затвърди безупречно и излезе напред със сет аванс и 3:0. Сервисът на бившия полуфиналист постепенно се превърна в чест обект на атаки от Юмбер, който многократно разполагаше с брейкбол, но завършващата фаза в атаките му не бе на нужното ниво. Шапо от своя страна се защитаваше отлично и в края след маратонски гейм на начален удар оползотвори втория си мачбол, за да се поздрави с победата.

По-рано през днешния ден на корта в испанската столица излязоха Николоз Басилашвили и Фабио Фонини, които не се славят със сполучливи участия на Мастърса на Иберийския полуостров. Двамата състезатели бяха далеч от най-доброто, на което са способни, но по-добрата ефективност на първи сервис и ниският брой неточности оказаха своето благополучно влияние върху резултата за грузинеца, който стигна до успеха в мача след 7:5 6:4. Световният номер 27 във втори кръг ще срещне едно от най-тежките препятствие в лицето на младия домакински представител Карлос Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Успешен старт за Шаповалов; Басилашвили надви Фонини и ще срещне Алкарас Мартин Петков
Теми:  
atp | денис шаповалов | мадрид | мастърс 1000 | николос басилашвили | уго юмбер | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook