Мадридска прокоба: Оже-Алиасим се класира за дебютен Мастърс финал след трето поредно отказване на негов съперник

от в 22:30 на 03.05.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Мадрид се превръща в истинска прокоба за голяма част от топ играчите при мъжете. След като Даниил Медведев и Яник Синер се оттеглиха от надпреварата испанската столица и Карлос Алкарас обяви, че няма да вземе участие в Рим, то днес още един тенисист приключи с кампанията си по злощастен начин. Става дума за Иржи Лехечка, който бе една от приятните изненади на турнира, тъй като за него днес това бе първи полуфинал на ниво Мастърс за него. 

Срещата започна обещаващо и за двамата тенисисти, които демонстрираха агресивен, но и ефективен тенис, с впечатляваща защита и от двете страни. При 3:3 обаче чехът изпита сериозни болки в долната част на гърба, поради което си взе медицинско прекъсване. Физическите проблеми на световния номер 31 се оказаха по-сериозни от очакваното, поради което той взе решението да се откаже от двубоя.

Това е трети пореден мач, в който Феликс Оже-Алиасим не печели, вследствие на напълно изигран мач. Напомняме ви, че отстранилият Григор Димитров, Якуб Меншик, се оттегли от осминафиналния двубой при 6:1 в първия сет в полза на бившия номер 6, а четвъртфиналният сблъсък между северноамериканеца и Яник Синер дори не се състоя, поради проблеми с бедрото на италианеца. 

Така Оже-Алиасим се класира за финалната фаза, където той ще срещне Андрей Рубльов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мадридска прокоба: Оже-Алиасим се класира за дебютен Мастърс финал след трето поредно отказване на негов съперник Елеонора Александрова
Теми:  
феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook