Маестрото оживя в арт инсталация: Вижте последния проект на Федерер (снимки)

от в 18:34 на 01.02.2023
Калоян Соколов

Роджър Федерер може вече да не е част от професионалния тенис Тур, но е невъзможно звезда от неговия калибър да остане задълго извън светлината на прожекторите. Наскоро стана ясно, че швейцарецът ще бъде водещ на най-престижното събитие в света на модата, а имено "Мет Гала", но новите проекти покрай Маестрото далеч не се изчерпват само с това. Оказва се, че Федерер е позирал за създаването на арт инсталацията "Хора-облаци", която е дело на художника Уго Рондиноне.

Въпросният артист е сънародник на тенис легендата и може да се похвали с наличието на над 30 хиляди последователи в социалните медии. Самото участие на Роджър се е държало в тайна, за да бъде избегнато излишното медийно внимание върху процеса, като бившият номер едно е трябвало да виси окачен на въжета, а лицето му да бъде покрито със силикон, за да бъде направена гипсова отливка.

Самият Федерер призна, че тази арт инсталация е плод на двугодишен процес на работа и чрез нея е съумял да открие изкуството на едно по-високо ниво, включвайки се в това различно за него предизвикателството, от което вие вече бихте могли да видите и финалните резултати:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маестрото оживя в арт инсталация: Вижте последния проект на Федерер (снимки) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook