Магията на "Купа Дейвис": Рууд загуби от 20-годишен дебютант с една победа в ATP Тура

от в 09:44 на 14.09.2024
Калоян Соколов

Магията на Купа "Дейвис" се прояви за пореден път, а този път в главната роля беше Енрике Роша. 20-годишният португалски тенисист дебютира през този уикенд за своята страна и неговите съотборници го посрещнаха "подобаващо", като го накараха да се направи възможно най-ужасната прическа на света. Това обаче по никакъв начин не повлия на самочувстието на световния номер 159, който досега можеше да е постигал само една победа в ATP Тура, но от вчера може да се похвали, че е побеждавал тенисист от световния топ 10.

Португалците не стартираха никак положително в гостуването си на Норвегия, след като 18-годишният Николай Будкоу Кяер постигна сериозна изненада на закритите твърди кортове в Бекестуа, надигравайки Хайме Фария (световен номер 157), който се намира с цели 580 места над него в подреждането на ATP - 4:6 6:3 7:6(4) в полза на водача в световната класация при юношите.

Впоследствие обаче Роша възстанови равенството със страхотен триумф над Каспър Рууд, надигравайки 2-кратния "мейджър" финалист с крайното 6:3 6:4 за 1 час и 40 минути игрово време. Мадокът трябваше да отразява брейкболи в почти всяко едно свое подаване, но до края на срещата не изпусна нито един свой сервис гейм, а самият той осъществи по един късен брейк в двата сета, за постигне сензационен триумф над световния номер 9.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Магията на "Купа Дейвис": Рууд загуби от 20-годишен дебютант с една победа в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | енрике роша | каспър рууд | купа дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook