Магията на Ла Монф: Монфис свали на земята шампиона от Монреал и оформи зрелище с Алкарас!

от в 23:10 на 14.08.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис не беше печелил мач от Уимбълдън насам, но показа, че и на 37-годишна възраст може да побеждава най-добрите в света. "Ла Монф" прекъсна серията си от три поредни поражения и съумя да надвие сензационния шампион на Мастърса в Монреал - Алексей Попирин.

Австралиецът през миналата седмица преодоля съпротивата на трима представители на топ 10, за да стигне до шокиращ, но напълно заслужен триумф на Канадския Мастърс, само че изглежда беше изразходвал целия си физически ресурс и днес го видяхме без останали съпротивителни сили на корта.

Ветеранът изнесе поредния си тенис моноспектакъл на корта и затвори мача с крайното 7:5 6:3 за 1 час и 22 минути игрово време, оформяйки същински суперсблъсък с миналогодишния финалист и безспорен фаворит за титлата - Карлос Алкарас.

Още в самото начало се видя, че Попирин не се чувства оптимално физически и Монфис използваше всяка една възможност да удължава разиграванията. Световният номер 23 беще принуден от обстоятелствата да играе на границата на риска, докато французинът просто вкарваше топката в центъра на корта и омаломощаваше своя опонент. Шампионът от Монреал отрази 2 скрити сетбола в осмия гейм, но впоследствие се изправи пред 3 поредни реални такива и се пропука в 12-ия гейм, с което беше сложен край на откриващия сет.

Втората част стартира положително за австралиеца, чийто мощни удари все по-често намираха линиите и изведнъж Монфис изглеждаше по-уморен измежду двамата играчи, инкасирайки пробив още в първия си сервис гейм.

Попирин задържаше с лекота аванса си до 3:1 в своя полза, когато ясно видяхме, че големият шоумен просто си е вземал глътка въздух и в следващите минути видяхме пълна доминация на физическо ниво от негова страна, като неговият съперник не можеше да смогне на неговото темпо и по-опитният състезател затвори сблъсъка със серия от 5 поредни гейма в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Магията на Ла Монф: Монфис свали на земята шампиона от Монреал и оформи зрелище с Алкарас! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | гаел монфис | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook