Магията на Шанхай: Двама играчи извън топ 300 са в 3-ия кръг след победи над поставени!

от в 11:46 на 05.10.2024
Калоян Соколов

Големите изненади на Мастърса в Шанхай се множат с огромни темпове в последните часове, а безспорните герои на турнира досега са Ийбинг Ву и Йосуке Уатануки, които сътвориха прецедент в историята на турнирите от тази категория, зщаото никога двама толкова нискоранкирани тенисисти не са достигали едновременно до третия кръг.

Ву беше един от най-големите млади таланти в световния тенис, като на 17 години той спечели юношеския US Open и оглави световната ранглиста при подрастващите. Тогава обаче дойдоха тежките хронични проблеми в кръста, които не позволиха на китаеца да играе между 2019-та и 2022-ра година.

Завръщането му обаче беше повече от мечтано, след като той за една година извървя пътя от номер 1800 в света до рекордната си 54-та позиция, която дойде в началото на миналия сезон, когато той завоюва ATP трофея в Далас след триумф над Джон Иснър и така се превърна в първия китайски тенисист с титла в ATP Тура.

За съжаление, то травмите отново се завърнаха през миналото лято и Ву почти не играеше тенис за период от над половин година, а в последните си три срещи беше допуснал категорични поражения.

Изглежда обаче 24-годишният тенисист е отново на правилния път и най-после е готов да оползотвори огромния си потенциал, след като на Мастърса в Шанхай стартира с убедителен триумф над индиеца Сумит Нагал, а вчера световният номер 560 разгроми 29-ия поставен Николас Джари и в третия кръг ще може да премери сили със самия Карлос Алкарас.

26-годишният Уатануки пък в края на миналия сезон беше достигнал до рекордната си 72-ра позиция, но трябваше да премине през операция на лявото коляно и не беше играл професионален тенис през последните 7 месеца, ала това не го спря да се завърне по мечтан начин на Мастърса в Шанхай, където преодоля квалификациите успешно, спаси мачбол в първия кръг срещу Павел Котов, а днес повали 32-ия поставен Брендън Накашима с финалното 7:6(4) 6:3, а триумфът му над 1/8-финалиста от US Open ще му даде възможност в 1/16-финалите да премери сили със световния номер седем - Тейлър Фриц.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Магията на Шанхай: Двама играчи извън топ 300 са в 3-ия кръг след победи над поставени! Калоян Соколов
Теми:  
atp | ийбинг ву | йосуке уатануки | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook