Магията на РГ: Поставен и 1/2-финалист от АО отпаднаха от играчи извън топ 100

от в 05:06 на 23.05.2022
Калоян Соколов

Първият ден на Ролан Гарос е вече в историята, като в него станахме свидетели на някои сериозни изненади. Безспорно най-драматичната среща беше между добре познатия ни Аслан Карацев и аржентинския квалификант Камило Уго Карабели. Бившият полуфиналист от Аустрелиън Оупън изпитва сериозни трудности да повтори невероятните си изяви от миналия сезон и не беше записвал последователни победи в хода на клей сезона.

Карабели пък се състезава целогодишно на землена настилка и не се поколеба да пренесе успехите си от Чаланджър Тура на най-престижната сцена в спорта и се наложи над опонента си след 4 часа и 17 минути прекарано време на корта - 6:3 4:6 6:4 3:6 7:6(5) Любопитна подробност е, че за пръв път в историята на турнира станахме свидетели на супер тайбрек до 10 точки, след като въпросното правило беше въведено за решаването на петите сетове във всички турнири в Големия шлем от началото на 2022-ра.

Карацев контролираше темпото на мача през цялото време, но действаше прекалено рисково на моменти и това позволи на световния номер 154 да стои абсолютно равностойно на корта и заслужено се стигна до пета финална част. В нея фаворитът проби в самото начало и поддържаше преднината си до 5:2, ала тогава тялото му го предаде и крампите лишиха руснака от възможността да бъде конкурентоспособен.

Все пак по-високоранкираният играч продължи да се бори, ала вече беше принуден да атакува всяка една топка и неточностите му се увеличиха до цели 84 на брой, което помогна на квалификанта да запише дебютната си победа в основната схема на "мейджър" надпревара. В следващия кръг южноамериканецът ще премери сили с деветия поставен Феликс Оже-Алиасим, чиято непримиримост съумя да го отведе до обрат от 0:2 сета среща перуанеца Хуан Пабло Варияс.

Няма как и да не отбележим разгромната загуба на един от най-големите млади таланти в тениса, а именно Дженсън Бруксби. Американецът за пръв път имаше възможност да бъде сред поставените играчи в състезание от Големия Шлем, но плоските удари на американеца определено не си взаимодействаха добре с червената настилка и той стана жертва на ветерана Пабло Куевас.

Уругваецът е известен с любовта си към клея и изнесе истинско показно на 21-годишния си съперник, отпускайки му само пет гейма за целия двубой - 6:2 6:1 6:2. Куевас не допусна нито един пробив по време на мача и за пореден път впечатли с богатия си арсенал от изпълнения, с което подпечата мястото си във втория кръг, където го очаква сблъсък със словенеца Аляж Бедене.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Магията на РГ: Поставен и 1/2-финалист от АО отпаднаха от играчи извън топ 100 Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | дженсън бруксби | камило уго карабели | Обзори | пабло куевас | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook