Маями: Бадоса срещна трудности, но започна с успех и ще дебютира като световна №3!

от в 07:38 на 26.03.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса все повече намира силната форма в играта си, като през миналата седмица достигна до полуфиналите в Индиън Уелс. Испанката в късните часове на вчерашния ден излезе за първата си среща от WTA 1000 надпреварата в Маями, като нейна съперничка бе Мари Бузкова. Световната номер 6 записа нов силен двубой на първи сервис, като съумяваше добре да варира в силата и точността на ударите си от форхенд, за да триумфира трудно след 7:5, 7:5, за 2 часа и 5 минути на корта. Петата поставена предстои да срещне Юлия Путинцева в следващата фаза на турнира.

Още в самото начало испанката разполагаше с брейкбол, но с умела защита противничката ѝ го отрази. Бузкова усети колебливост в подаването на съперничката си, пое контрол над случващото се, достигна четири възможности за пробив, но благодарение на здрави нерви и акуратен форхенд световната номер 6 се измъкна от неблагоприятната ситуация. В идните минути двете тенисистки приеха дефанзивна позиция, като не поемаха излишни рискове, ала неточности при чехкинята позволиха на Бадоса да пробие и тя с безпроблемен гейм на начален удар записа дебютния сет на сметката си.

Доминацията на носителката на 3 WTA титли продължи и във втората част, след като се поздрави с пробив в откриващия гейм. Нивото при родената в Ню Йорк испанка се движеше във възходяща линия и тя заслужено реализира втори брейк, с което всичко изглеждаше приключило. Бузкова обаче не мислеше така и изненадващо заигра на много високо ниво, за да възстанови паритета. Бадоса все пак запази самообладание, като не допусна емоциите да я обземат и с нов пробив си осигури сервис за мача, където се справи безпогрешно, за да спечели, с което достига до номер 3 в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Бадоса срещна трудности, но започна с успех и ще дебютира като световна №3! Мартин Петков
Теми:  
wta | мари бузкова | маями | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook