Маями: Харис остана безпогрешен срещу Шаповалов; Де Минор си осигури двубой с Циципас!

от в 04:28 на 27.03.2022
Мартин Петков

Денис Шаповалов определено е далеч от формата, която показа в Австралия в началото на сезона, като резултатите му биват все по-неубедителни. Канадецът имаше трудната задача да срещне Лойд Харис в мач от втори кръг на Мастърс 1000 турнира в Маями, като последният двубой помежду им датира от US Open 2021, когато южноафриканецът надделя в три сета. Мощният начален удар и силната игра на ретур се оказаха ключови за крайния успех в полза на световния номер 44 след 6:3 6:4, с което си осигури сблъсък срещу Йошихито Нишиока за място на осминафиналите.

Началото на двубоя бе видимо в полза на Харис и скоро след старта, той съумя да се поздрави с ранен пробив аванс. Световният номер 14 запази нужното спокойствие в играта си и минути по-късно възстанови паритета на корта. Южноафриканецът не остана безучастен и на свой ред реализира брейк, който удвои, благодарение на грешки от съперника си, за да грабне откриващия сет.

Втората част стартира равностойно, като никой от двамата не поемаше излишни рискове в отиграванията си. Бърза размяна на пробиви в средата на сета повиши интензитета в разиграванията, от което печеливш се оказа Харис, който с нов силен гейм на ретур достигна до три мачбола, за да оползотвори третата си възможност, слагайки точка на спора.

В един от ранните по програма мачове за деня на надпреварата в ,,Магичния град" на корта излязоха Алекс де Минор и Джордан Томпсън в австралийско дерби от втори кръг на турнира. По-именитият от двамата тенисисти поддържаше висок процент на спечелени точки при начален удар, като даде едва десет точки на съперника си. Представянето на световния номер 28 беше зашеметяващо и той съумяваше с агресивни удари от дъното на корта да "дирижира" случващото се, което се оказа достатъчно да триумфира след 6:2 6:3, за малко над час игра. Пред Де Минор предстои тежък сблъсък с третия поставен Стефанос Циципас в следващата фаза на надпреварата във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Харис остана безпогрешен срещу Шаповалов; Де Минор си осигури двубой с Циципас! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | денис шаповалов | джордан томпсън | лойд харис | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook