Маями: Кокинакис преодоля съпротивата на бивш полуфиналист от турнира!

от в 08:26 на 24.03.2022
Мартин Петков

Танаси Кокинакис се намира далеч от силната си форма на сингъл, която демонстрира на надпреварата в Аделаида в началото на сезона. Австралиецът все повече започва да намира себе си на американското турне, като през тази нощ излезе на корта в Маями за двубой от първи кръг срещу Ришар Гаске. Световният номер 97 в хода на срещата се уповаваше на мощния си начален удар, благодарение на който записа 81% на първи сервис, като в добавка често пъти превръщаше агресивния си форхенд в точконосител, за да стигне до комфортна победа след 6:4 6:2. За шампионът на двойки от АО предстои сблъсък с Диего Шварцман в следващата фаза на турнира.

Още от първите минути на двубоя проблемите пред французина започнаха, като той с големи трудности се справи със злощастната ситуация. Австралиецът неспирно търсеше пролуки в защитата на съперника си, които намери във втората половина на частта, упражни натиск върху подаването му и напълно заслужено се поздрави с пробив. Кокинакис запази доброто си представяне на начален удар и безпроблемно записа на сметката си откриващия сет.

В началото на втората част Гаске си бе взел поуки от първата, усети напрежение при сервиса на своя противник, стана по-агресивен в ударите си, като достигна до три последователни брейкбола, ала световният номер 97 запази самообладание и запази паритета. Шампионът на двойки от АО изглеждаше окрилен в миговете след това, внезапно покачи нивото в представянето си, като не даде нито гейм на ветерана до края на срещата и закономерно триумфира в последния мач за деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Кокинакис преодоля съпротивата на бивш полуфиналист от турнира! Мартин Петков
Теми:  
atp | атп | маями | ришар гаске | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook