Маями: Монфис сломи съпротивата на Оте; Рууд с убедителен успех на старта!

от в 09:13 на 26.03.2022
Мартин Петков

Гаел Монфис запази доброто си представяне от надпреварата в Индиън Уелс и го продължи на Мастърс 1000 турнира в Маями през ранните часове на днешния ден, когато срещна Оскар Оте. Французинът изпита колебания на моменти, като и сервисът не му спореше през първата половина на мача, но бързо се съвзе и спечели след 7:6(9), 6:1. В сблъсък за място на осминафиналите световният номер 24 ще срещне Франциско Серундоло.

Началото на двубоя се оказа изключително трудно за Оте, който след продължителен гейм все пак съумя да отрази брейкбол, запазвайки подаването си. Интригуващите мигове отсъстваха до края на частта, след като двамата тенисисти поддържаха солидно ниво на начален удар и закономерно се стигна до тайбрек. В хода на дългия гейм преимуществото през почти цялото време бе в полза на германеца, който на три пъти разполагаше със сетбол, но Монфис не се предаде нито за момент и реализира обрат, за да грабне откриващия сет.

Оте, видимо изпитващ разочарование след тайбрека, допусна спад в първоначалните минути на втората част, което бе добре дошло за французина и той си осигури ранен пробив аванс. Ла Монф се чувстваше все по-добре на корта, значително подобри представянето си на сервис, реализираше множество печеливши удари и напълно оправдано стигна до победата в сблъсъка.

В последен мач по програма за деня на надпреварата в ,,Магичния град" на корта излезе Каспър Рууд, който срещаше Хенри Лааксонен. Норвежецът вдигна трофея в Буенос Айрес през миналия месец, но тогава злощастно се контузи и все още се опитва да намери формата си. Днешният двубой се оказа доста показателен за нивото на световния номер 8, който се представи бляскаво, след като записа един от най-добрите си дни на сервис, демонстрира страхотна вариативност в ударите си, реализира по два пробива във всеки сет и закономерно се поздрави с крайния успех след 6:1 6:2, дошъл за едва 50 минути игра. В следващата фаза на надпреварата за Рууд предстои сблъсък с Александър Бублик, от когото загуби преди 3 седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Монфис сломи съпротивата на Оте; Рууд с убедителен успех на старта! Мартин Петков
Теми:  
atp | гаел монфис | каспър рууд | мастърс 1000 | маями | оскар оте | хенри лааксонен

Коментари





Следвайте ни в Facebook