Маями: Нори прекъсна серията от 11 поредни победи на свой сънародник

от в 19:31 на 25.03.2022
Диана Андреева

Победа в последователни сетове класира Камерън Нори в третия кръг на Мастърс турнира в Маями по-рано днес. Британецът надделя над своя сънародник Джак Дрейпър със 7:6(5) 6:3, за да може след малко повече от два астрономически часа, да сложи край на серията от 11 поредни успеха за младия Дрейпър, който триумфира на две последователни Чалънджър събития в края на месец февруари. 

Дрейпър се нуждаеше от известно време, за да открие своя ритъм на игра, докато неговият противник започна да нанася мощни удари още от първата точка на двубоя. Нори превъзхождаше младока във всеки един аспект и успя да реализира пробив, за да поведе с 4:2. Не след дълго световният номер 12 сервираше за спечелване на първата част и дори се сдоби със сетбол, но бе притиснат до ръба и рибрейкът стана факт. 

Последвалите геймове бяха лишени от интрига, от което логично последва тайбрек. В решаващия дълъг гейм отново преобладаваха високоскоростни размени от основна линия, но опитът оказа ключово значение и в крайна сметка Нори надделя със 7:5, за да открие общия резултат в своя полза. 

Втората част се разви по сходен начин, но този път тийнейджърът на моменти притежаваше инициативата в свои ръце. Световният номер 146 обаче не успяваше да смогне на високото темпо на игра и не намираше начини да се противопостави на агресивния тенис от страна на Нори, за да реализира брейк. Фаворитът от своя страна накъсваше разиграванията с чести излизания към мрежата и избра подходящия момент да повиши равнището и да пробие за 4:3. Без да поглежда назад, по-опитният британец затвърди преднината си след маратонски осми гейм, продължил близо 10 минути, а това бе и последният оспорван момент в двубоя, преди Нори да си гарантира успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Нори прекъсна серията от 11 поредни победи на свой сънародник Диана Андреева
Теми:  
atp | джак дрейпър | камерън нори | мастърс маями | таро даниел | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook