Маями: Рууд взе сладък реванш от Бублик; Нори отстрани изненадата на турнира

от в 20:37 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Наскоро Александър Бублик се поздрави с много ценна победа, след като победи Каспър Рууд в решителен двубой от отборната надпревара Купа "Дейвис" и по този начин класира Казахстан за финалите на Световната група, които ще се проведат в края на сезона. Днес обаче норвежецът взе своя сладък реванш и отстрани шампиона в Монпелие, за да се класира на осминафиналите в Маями. Световният номер осем проведе един от най-силните си мачове през настоящия сезон, което му позволи да се наложи с убедителното 6:3 6:2.

Срещата даде заявка да бъде изключително оспорвана в самото начало, като казахстанецът сервираше на познатото високо ниво, но постепенно Рууд се приспособи към съперниковия сервис и все по-често влизаше в дълги разигравания. Условията пасваха чудесно на скандинавеца, защото кортът не е от най-бързите и позволяваше на фаворита да се защитава, а Бублик не намираше начин да пробие неговата дефанзива. Всичко това доведе до пробив в осмия гейм за по-високоранкирания играч, който скоро имаше предимство в сетовете.

Втората част се превърна в истинско тенис показно от страна на норвежеца, докато 30-ият в схемата изглеждаше напълно примирен с поражението и изостана с 0:4. Оттам насетне за шестия поставен не представляваше никакъв проблем да консолидира предимството си и с лекота доведе срещата до успешен за себе си завършек.

Следващият съперник на скандинавеца ще бъде Камерън Нори, чиито отлично изяви почти със сигурност ще го изведат до дебют в топ 10, щом ранглистата бъде обновена. Днес британският номер едно имаше нелеката задача да си изправи срещу непредсказуемия Юго Гастон, само че се справи перфектно със задачата си и отстрани изненадата на турнира - 6:3 7:5.

Младокът записа победа над бившия шампион Джон Иснър в миналия кръг, ала днес срещна съвсем друг тип тенисист и изненадващите му прийоми се оказаха недостатъчни за направата на нова сензация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Рууд взе сладък реванш от Бублик; Нори отстрани изненадата на турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | камерън нори | каспър рууд | маями | Обзори | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook