Маями: Възможен сблъсък Алкарас - Мъри в 3-ти кръг; Медведев и Циципас в една половина

от в 20:09 на 20.03.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден бе сложен край на първата Мастърс надпревара за годината в Индиън Уелс, но още в сряда предстои да бъде поставено началото на турнира от същата категория в Маями. Двете големи липсващи имена в мъжката схема са тези на шесткратния шампион Новак Джокович, който не бе допуснат да влезе в САЩ заради ваксинационния си статус, и на Рафаел Надал, чиято контузия в бедрото, получена на Аустрелиън Оупън, все още не му позволява да бъде в оптимално физическо състояние.

Схемата се оглавява от Карлос Алкарас, който в неделя триумфира в Индиън Уелс и днес се завърна на лидерската позиция в световната ранглиста. Испанецът, който се стреми към оформяне на т.нар. "Слънчев дубъл" и защита на миналогодишната титла, почива на старта и ще стартира кампанията си директно от втори кръг с двубой срещу Факундо Багнис или квалификант.

В трети кръг пък е възможно станем свидетели на сблъсък между Алкарас и Анди Мъри, който преди това ще трябва да преодолее последователно съпротивата на Душан Лайович и Максим Креси. До този момент тийнейджърът и британецът имат 2 изиграни мача помежду си, като са си разменили по една победа. Ако топ поставеният успее и този път да се справи със съпротивата на шотландеца, то впоследствие би могъл да се изправи срещу играчи като Томи Пол, Тейлър Фриц и Холгер Руне.

Най-високоранкиран във втората четвъртина е поставеният под номер 3 Каспър Рууд, който открива срещу Иля Ивашка или играч, тръгнал от квалификациите. Първият поставен на пътя на норвежеца може да бъде Ботик ван де Зандсхулп, след което в осминафиналите бихме могли да станем свидетели на мач между Рууд и завръщащия се към най-високо ниво Александър Зверев, който ще започне срещу Таро Даниел или Артур Риндеркнех.

В същата четвъртина от схемата попадна и Яник Синер, чието първо препятствие по всяка вероятност ще бъде Ласло Джере, а в осминафиналите навярно ще го очаква среща с някого измежду нашия Григор Димитров и Фабио Фонини. Тук личат още имената на Андрей Рубльов и Гаел Монфис, на когото му предстои на старта да се изправи срещу сънародника си Юго Умбер.

Даниил Медведев, чиято серия от 19 поредни победи бе прекъсната в неделния ден, ще се завърне в игра срещу победителя от двубоя между Роберто Карбайес Баена или Бернабе Сапата Мирайес. Впоследствие най-вероятно ще го очаква мач срещу Йошихито Нишиока, а сред потенциалните му съперници в осминафиналите са Матео Беретини и Алекс де Минор. В тази четвърт жребият изпрати също така Хуберт Хуркач и Камерън Нори, които руснакът би могъл да срещне в четвъртфиналната фаза.

Най-долната част от схемата се предвожда от Стефанос Циципас, който ще опита да се върне на победния път след разочароващото си поражение още на старта в Индиън Уелс. Гъркът ще открие кампанията си срещу Ришар Гаске или квалификант, а най-близопоставеният до него е 27-ият в схемата Себастиан Баез. Ако балканецът успее да си осигури място сред четвъртфиналистите в турнира, то в битка за място напред най-вероятно ще трябва да премери сили с петия поставен Феликс Оже-Алиасим или Франсис Тиафо, които достигнаха съответно до четвъртфиналите и полуфиналите в Калифорния през миналата седмица.

Пълната схема за надпреварата в Маями можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Маями: Възможен сблъсък Алкарас - Мъри в 3-ти кръг; Медведев и Циципас в една половина Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | маями | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook