"Мъжете са късметлии, че взеха колкото жените на US Open": Бен Ротенерг отново разбуни духовете

от в 08:49 на 11.09.2024
Калоян Соколов

"Мъжете трябва да се чувстват късметлии, че получиха равно заплащане с жените на тазгодишния US Open" - това твърдение изказа популярният тенис журналист Бен Ротенберг, който е следван от над 150 хиляди души в социалните мрежи.

Американецът е известен с търсенето на скандала във всяка една ситуация и е силно недолюбван от редица играчи в ATP Тура, сред които са Рафаел Надал и Новак Джокович, а Александър Зверев дори го съди, тъй като Ротенберг направи две интервюта с бившата му приятелка Олга Шарипова и от години го представя в светлината на насилник.

Доскорошното "перо" на New York Times е далеч по-благосклонно към женския Тур и дори е автор на биографията на Наоми Осака, като непрекъснато се възмущава как даден женски мач е пренебрегнат в програмите на телевизиите заради двубой при мъжете.

Ротенберг даже веднъж попита Рафаел Надал дали не смята, че Ашли Барти е трябвало да играе на централния корт на Уимбълдън вместо него, а Матадора му отговори, че все още се смята за малко повече в света на тениса от австралийската тенисистка.

Поредното непопулярно мнение на журналиста не закъсня и докато Арина Сабаленка се бори за равни наградни фондове в мъжкия и женския тенис, то той изглежда е на мнението, че всъщност от ATP трябва да печелят по-малко средства спрямо WTA.

Американецът качи снимка от видеата с най-добрите моменти от мъжкия и женски финал на US Open, от която можеше да видим, че близо 3 пъти повече хора са изгледали клипа от мача на Сабаленка с Пегула спрямо този на Синер с Фриц.

Припомняме ви, че всеки един измежду беалруската тенисистка и световния номер едно си тръгна от Ню Йорк с чек за 3,6 милиона щатски долара, което обаче далеч не е така извън Големия шлем, тъй като същите играчи спечелиха и в Синсинати, но там италианецът беше възнаграден два пъти по-щедро от своята колежка.

Тезата на журналиста обаче не издържа дълго, като неговите последователи се съгласиха, че финалът при жените е бил по-интригуващ, но отчетоха обстоятелството как мачът при мъжете е започнал с 2 часа по-рано и по всяка вероятност тенис феновете в Европа са останали будни да го гледат в реално време, докато вероятно част от тях са проспали срещата за титлата при жените и на сутринта са гледали въпросното видео, с което Ротенберг аргументира позицията си.

Основната пробойна в желанията на американеца си остава и обстоятелството, че мъжете играят във формат 3 от 5 сета (нещо, с което той е несъгласен), а и цялата му аргументация губи смисъл с оглед на новините от последните дни, че WTA на практика функционира почти на загуби и е нужно сливане на двете организации, за да бъде спасен женския тенис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Мъжете са късметлии, че взеха колкото жените на US Open": Бен Ротенерг отново разбуни духовете Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | бен ротенберг | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook