Майката на Адриан Андреев: Докторите му бяха забранили да играе на финала

от в 03:50 на 16.10.2018
Георги Христов

Жесток мазол на крака попречил на Адриан Андреев да постигне още по-добър резултат на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Тенис талантът достигна до полуфинал поединично и загуби финала при двойките. 17-годишният българин се отказа в малкия финал за бронза при резултат 4:6, 1:3.

„Докторите му забраниха да излезе във финала на двойки, но той го направи," разказа пред „България Днес“ майката на Адриан - Мариана.

"Мазолът се е появил на ходилото. Оттам са се получили и болките в кръста, защото е започнал да компенсира при стъпването на болния крак. Лекарите са изчаквали да мине последният мач, за да изрежат кожата на мазола.“ Андреев и неговият партньор Ринки Хиджиката отстъпиха във финала на двойки от аржентинците Факундо Диас Акоста и Себастиан Баес в два сета.

„Не искаше да се отказва," допълни майката Мариана, която се грижи за кариерата на Адриан. "Докторите са му казали, че ще трябва време, за да се излекува мазолът. Той ще участва на юношеския Мастърс, който започва на 22 октомври в Китай. Трябва да бъде на корта и да тренира. Дано всичко е наред.“

Андреев записва най-силната година в своята кариера. В момента той е четвърти в световната ранглиста при юношите. В началото на септември Адриан спечели Откритото първенство на САЩ при двойките. До края на годината той ще участва на още турнири.

„През този сезон демонстрира именно на двойки всичко, което е научил," смята майката Мариана. "Сега резултатът започва да се вижда благодарение на огромния труд и тренировки. Непрекъснато обсъжда своята игра с треньорите.“

Младата надежда тренира зад Океана в академията на Ник Болетиери във Флорида. "Този сезон имаше много контузии, които го вадеха от ритъм В Бразилия глезенът се поду. След това влязохме в болница в Мароко заради обезводняване, а във Франция беше с температура. През следващия сезон да играе повече при мъжете. Той е по-малък от останалите и реално догодина има възможност отново да играе и в юношеските турнири от Големия шлем," споделя още Мариана Андреева.

Оцени тази статия:
Майката на Адриан Андреев: Докторите му бяха забранили да играе на финала Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | мариана андреева | тенис

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook