Майката на Циципас: Децата биеха Стефанос в училище; отдавна казах на Апостолос да го остави

от в 19:17 на 19.09.2024
Елеонора Александрова

Майката на Стефанос Циципас, Юлия Салникова, разкри интересни подробности около живота на своя син. Бившата руска тенисистка разкри пред гръцката телевизия ANT подробности около раздялата на Стефанос и Апостолос Циципас в професионален план, каква роля е имала тя в подновяването на връзката на бившия номер 3 с Паула Бадоса и за трудностите, които е имал Стефанос да се социализира в детските си години:

"Синът ми беше много тихо и срамежливо дете, което се занимаваше главно с футбол и тенис. Заради спорта той пропускаше уроци и нямаше приятели. Децата могат да бъдат жестоки и неговите съученици се отнасяха много лошо с него, а някои от тях дори го биеха, което аз разбрах много по-късно, защото той се беше затворил в себе си и не реагираше, а те ставаха все по-агресивни спрямо него. Постепенно обаче първите успехи в тениса дойдоха и това подейства много положително на самочувствието му.

Що се отнася за раздялата с баща му, синът ми е професионалист. Колкото и да обича баща си, той осъзна, че трябва да си намери друг треньор. От загубата му на US Оупън, през 2020-та година, когато загуби, казахме на Апостолос, че Стефанос трябва да продължи без него.

Оттогава изминаха четири години и за този период от време Стефанос успя постигна добри резултати. Мисля обаче, че отношенията между него и баща му на корта се влошиха и започнаха конфликтите в професионален план.

Това бе и причината синът ми да вземе решението да смени треньора си, което не намирам за проблем. Ние сме сплотено семейство. Апостолос беше навлязъл твърде дълбоко в работата си със Стефанос и не осъзнаваше, че му оказваше прекалено голям натиск. Той мислеше само за тенис.

Бих казал, че избухванията са слабостта при Стефанос на корта. Те въобще не му помагат, за разлика от при други спортисти, чиито изблици дори са им от полза."

В края на интервюто майката на Циципас сподели и за връзката на сина ѝ с Паула Бадоса, която в един момент беше приключила, но изглежда самата майка е помогнала на сина си да се събере със своята любима:

"Стефанос е щастлив да бъде отново с Паула Бандоса и това е най-важното нещо. Ако той е щастлив, аз също ще съм щастлива. Имаше труден период, в който те бяха разделени. Аз бях до Паула, говорихме си и така те се събраха отново." - завърши Салникова.

Източник: Protothema


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Майката на Циципас: Децата биеха Стефанос в училище; отдавна казах на Апостолос да го остави Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | стефанос циципас | юлия салникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook